Madagaskar

Miljoenen jaren geleden is Madagaskar afgescheiden van het vaste land van Afrika. Tegenwoordig ligt het iets ten oosten van Afrika in de Indische Oceaan. Omdat het eiland pas 1500 tot 2000 jaar bewoond is, zijn er veel exotische diersoorten bewaard gebleven.

Blijf op de hoogte van Madagaskar met oonze inspirerende nieuwsbrief vol Madagaska tips!

Reizen naar Madagaskar

De toeristenbureaus en lokale VVV’s staan bekend om hun behulpzaamheid en ze zullen je dan ook graag wijzen festivals, evenementen en plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken.

Flora en Fauna in Madagaskar

De verschillende plant- en diersoorten hebben zich een hele tijd onafhankelijk van het vasteland kunnen ontwikkelen. Dit heeft gezorgd voor enkele zeldzame en unieke soorten. De bekendste hiervan zijn de lemuren, dit is een gevarieerde groep halfapen die alleen maar op Madagaskar voorkomt. Enkele andere bekende dieren die alleen op het eiland leven zijn de Madagaskargekko’s (felgekleurde hagedissen), de komeetstaartvlinder, de tenreks en de fossa. Al deze dieren maken een bezoek aan dit eiland tot een unieke ervaring. Vooral als je op safari gaat in Madagaskar, wat ten zeerste aan te raden is.

Economie met een luchtje

De economie van Madagaskar steunt voor een groot deel op de visserij. Je kan dan ook heerlijke verse vis eten bij de vele verschillende restaurantjes langs de kust. Uitermate geschikt voor een romantisch diner voor twee. Wist je trouwens dat Madagaskar het land met de grootste vanille productie ter wereld is? Wat meer landinwaarts vind je op het platteland ook veel boerderijen. Dwars door dit mooie platteland loopt een lange rechte weg helemaal van het ene eind van het eiland naar het andere eind. Een mooie rit met veel natuur, die zeker de moeite waard is.

Voor meer informatie

OFFICE NATIONAL DU TOURISME DE MADAGASCAR 
Lot IBG 29C Antsahavola – B.P. 1780
101 – Antananarivo, Madagascar 
E-mail: ontm@moov.mg
Website: www.madagascar-tourisme.com