Albanië

Albanie ligt in de Balkan in Zuid-Oost Europa. De hoofdstad Tirana heeft ruim 425.000 inwoners van de totaal 3,6 miljoen inwoners in het land. Albanië was een uithoek van het Ottomaanse Rijk. In 1912 werd het land onafhankelijk. Het toerisme in Albanië staat nog in de kinderschoenen door het strenge communistische beleid van af afgelopen decennia.
albanie

Je vindt in Albanië ongerepte berggebieden in het noorden en zuidoosten, en de bruisende steden, zoals Tirana. Ook ontdek je in Albanie veel door UNESCO beschermde heritages zoals Butrinti, Gjirokastra en Berati.

Vliegen naar Albanië kan naar Mother Theresa International Airport, gelegen in de plaats Rinas. Vind voordelige tickets naar Tirana. Vanaf de luchthaven kun je met een taxi naar Tirana. De kosten zijn ongeveer 2,500 lekë (€20). Je kunt ook met de bus, Rinas Express, die elk half uur vertrekt en je dropt bij het National Museum.

Verkeersbureau van Albanie

Het officiële verkeersbureau van Albanië is gevestigd in Tirana. Je kunt hier terecht voor alle toeristische vragen, plattegronden, brochures of hotel informatie. Voordelige hotels boek je 24 uur per dag op Booking.com.

Visit Albania

Het offic
Str. Sermedin Said Toptani
Tiranë
Albania

telefoon +35542273778
email adres info@akt.gov.al
website adres www.albania.al
twitter
Facebook: www.facebook.com/VisitAlbania.al
YouTube: youtube.com/TourismAlbanian
albanie-verkeersbureau-logo