Kopenhagen is ’s werelds beste reisbestemming volgens Lonely Planet

Het gerenomeerde reisplatform Lonely Planet heeft de Deense hoofdstad Kopenhagen uitgeroepen tot ’s werelds beste reisbestemming in de categorie ‘Beste Steden’ om te bezoeken in 2019. Ieder jaar publiceert Lonely Planet de ‘Best in Travel’ gids met daarin tips, trends, belevenissen en top-10 lijsten voor reizigers die op zoek zijn naar hun volgende bestemming.

“Denmark’s capital of cool is unstoppable”, zo omschrijft Lonely Planet de #1 bestemming Kopenhagen. De hoofdstad staat al enige tijd bekend om het Scandinavische design en de vernieuwende architectuur. Eén van de kwaliteiten die in de laatste jaren hebben bijgedragen aan deze benoeming en de toename in het aantal toeristen zijn de florerende eetcultuur, duurzame innovaties en de nieuwste attracties verspreid over de hele stad. Kopenhagen bevindt zich bovendien te midden van een hotel boom. In de komende vier jaar worden ongeveer 8.500 nieuwe hotelkamers gerealiseerd bovenop de al 21.000 bestaande kamers. Hiernaast zal de voltooiing van de metrolijn, welke in de zomer van 2019 wordt verwacht, bijdragen aan een verbeterde logistiek voor de toerist.

Niet te missen belevenissen in de stad volgens de Lonely Planet experts:

 • Geniet van de lokale producten en de vindingrijkheid van een van Kopenhagens meest geprezen New Nordic restaurants, zoals Noma, Kadeau of de meer toegankelijke Høst en Mes.
 • Neem de trein naar het Louisiana Art Museum voor een kunstcollectie van wereldklasse, bestaande uit Deense en internationale kunstenaars van moderne en hedendaagse kunst, de beeldentuin en de adembenemende omgeving waarin het museum zich bevindt.
 • Bezoek het unieke pretpark Tivoli Gardens midden in de stad. De openingstijden zijn verruimd door de toevoeging van de maand februari aan het Winterseizoen. Hiermee speelt de stad in op het aantrekken van meer toeristen buiten het hoogseizoen.
 •  

   

  Het samenstellen van de ‘Lonely Planet’s Best in Travel 2019’ gids start ieder jaar met nominaties van een vaste groep redacteurs, locals en influencers, gevolgd door een panel van juryleden die alle aangedragen bestemmingen naast elkaar leggen en beoordelen. De uitkomst is een uiteenlopende lijst met unieke en interessante plekken, alsook actuele ontwikkelingen en reistrends, die de toerist zullen helpen in het kiezen van hun volgende reisbestemming.

  Statements

  Tom Hall, Lonely Planet’s Editorial Director:

  “This is a city well versed in the cutting edge. Cobbled streets boast groundbreaking menus and trend-setting design. Centuries-old palaces, churches and warehouses share streets and waterways with bold contemporary architecture, while the city’s former Meatpacking District hums with galleries, locavore eateries and on-point indie bars. Copenhagen is the epitome of Scandi cool and deserves to be recognised on the global stage.”

  Mikkel Aarø-Hansen, CEO, Wonderful Copenhagen:

  “In Copenhagen we enjoy our own special way of life. Cycling is our preferred mode of transport. We swim in the harbour’s clean waters. We love gastronomy and great dining experiences – no matter if it’s Michelinstarred or street food and we are very into culture and design. The city lives and breathes these things. And this is why Lonely Planet recommends that you come to Copenhagen and join us in enjoying our way of life. We’re really excited to welcome even more guests.”

   

   

  huis-Carlsen, Market Director, VisitDenmark Nederland:

  “Deze onderscheiding benadrukt de iconische kenmerken die de stad herbergt en bewijst dat Denemarken aan populariteit wint als Europese vakantiebestemming. Het land staat bekend om de constante innovaties, of het nu gaat om cultuur, design, architectuur of gastronomie. In 2019 zet deze trend zich voort met gloednieuwe restaurants, attracties en culturele samenwerkingen, die overal in het land plaatsvinden.”

   

   

   

  Lees elke dag het laatste nieuws

  Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

  "*" geeft vereiste velden aan

  Hoe spreken wij jou aan?*
  Naam
  Hidden
  Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

   

  Comments are closed.