Zo blijf je gezond op reis met thee

Veel drinken is ook belangrijk om gezond te reizen. Maar wat kies jij voor drankje als de stewardess naast je staat in het vliegtuig? Of wat sla je in tijdens je bezoek aan de supermarkt aan de costa’s van Spanje? Met deze tips drink je zowel voldoende als gezond.

Groene thee

Naast water is het drinken van groene thee een goede keuze als je op reis bent. Zowel onderweg naar je bestemming als wanneer je aangekomen bent in je hotel, camping of B&B. Je maakt thee eenvoudig met gekookt water. Zorg dat je water in flessen koopt als je niet weet of het water uit de kraan drinkbaar is. Dat zorg ook voor een mooiere smaak van je kopje thee. Groene thee is gemaakt van de bladeren van de Camellia Sinesis plant. Wist je dat er 3 soorten groene thee zijn? Lees snel verder om te ontdekken waar thee vandaan komt.

 

 

Het mooie aan groene thee is dat er goede eigenschappen aan toegeschreven worden. Zoals een betere vetverbranding. Dat is zeker handig op reis als je slechter en vetter eet dan thuis. Ook zou het stress verminderen. Dat is fijn tijdens het vliegen als je toch al meer gestresst bent of je wel op tijd aankomt bij de gate of vliegangst hebt. Drink een kopje groene thee en je voelt je weer zen. Ook kun je groene thee kopen op bijna alle bestemmingen ter wereld of eenvoudig online. Je kan het dus overal krijgen.

 

 

Tijdens een vlucht is thee vaak al voor je gezet. Standaard zwarte thee, die meestal ook te sterk is. Zorg dat je je eigen zakje groene thee bij de hand hebt en vraag om een beker heet water. Zo maak jij je eigen kop groene thee. In de economy class lukt dit niet altijd, maar in de businessclass zal de crew zeker alle moeite voor je doen om je heet water te serveren in een mooi kopje.

Thee drinken bij de Bedoeïenen

Thee drinken bij de Bedoeïenen

Tips voor de bereiding

Veel mensen zeggen dat groene thee bitter is en dat ze daarom geen groene thee lusten. Dat klopt en dat komt omdat het zetten van de thee dan niet goed gebeurt. Bij groene thee is het belangrijk om geen kokend water te gebruiken en de thee niet te lang te laten trekken. Als je water hebt gekookt laat het dan ongeveer 7-10 minuten afkoelen en doe daarna pas de thee in het water. Gebruik een timer en zet die tussen de 3-5 minuten. Als je de groene thee te lang laat trekken verliest het zijn werkzame stoffen en de antioxidanten.

Zelf groene thee ontdekken

Groene thee is uit 3 landen te krijgen. Plan een reis naar een van deze bestemmingen en proef de thee op locatie voor de beste ervaring.

  • Chinese groene thee
  • Japanse groene thee
  • Ceylon groene thee (Sri Lanka)

Elk bestemming heeft zijn eigen groene thee met in verschillende types. Matcha uit Japan is tegenwoordig heel populair en Gunpowder uit China is ook een bekende thee soort.

 

 

Comments are closed.