Sri Lanka

Sri Lanka was vroeger bekend als Ceylon. Het eiland dat officieel de Democratische Socialistische Republiek Sri Lanka heet ligt in de Indische Oceaan. Men spreekt 3 talen, Singalees, Tamil en Engels. Betalen doe je met de Sri Lankaanse roepie.

 

Blijf op de hoogte van Sri Lanka met onze inspirerende nieuwsbrief!

Reizen naar Sri Lanka

De vlucht vanaf naar Sri Lanka duurt ongeveer 12,5 uur. Je kan voordelige tickets zoeken op Skyscanner of bij KLM zoeken naar ticketaanbiedingen naar Sri Lanka. Met Qatar Airways vlieg je met een korte tussenstop comfortabel naar Bandaranaike International Airport (CMB), de internationale luchthaven in de buurt van Colombo.

 

 

Visum Sri Lanka

Elke reiziger die in Sri Lanka landt, of dat nu als eindbestemming is of als tussenlanding heeft een visum nodig. Je visum Sri Lanka vraag je online aan. Veel Nederlandse intermediairs voeren de visumaanvraag direct voor je uit zodat deze foutloos gaat en je geen paspoort hoeft op te sturen naar de ambassade. Met deze Electronic Travel Authorization (ETA Sri Lanka) kun je naar Sri Lanka reizen en het land zowel als toerist als zakelijk bezoeken. Onder toerisme valt bijvoorbeeld ook het bezoeken van vrienden en familie, medische behandelingen, waaronder Ayurvedic en yoga, deelname aan sportevenementen en culturele evenementen. Zelf je visum voor Sri Lanka aanvragen kan bij de Department of Immigration and Emigration. Volgens die website is het ook mogelijk om een visum on arrival te kopen, je betaalt dan wel een stuk meer en waarschijnlijk sta je lang in de rij bij de douane te wachten voordat je het land in mag.

Reviews lezen over Sri Lanka

 • Reviews bekijken van reizigers? TripAdvisor vertelt je wat andere reizigers vinden van Sri Lanka.
 • Gezond op reis

  Reis je naar Sri Lanka, dan raden wij je aan om vooraf te informeren of je inentingen nodig hebt. Je kunt hier tevens nagaan of jouw zorgverzekeraar deze vaccinaties vergoedt.

  Vaccinaties voor Sri Lanka

  Als je gaat reizen naar Sri Lanka is het verstandig om je te laten voorlichten over inentingen. Volgens het LCR zijn bepaalde vaccinaties aanbevolen voor Sri Lanka zoals DTP en Hepatitis A. Maak een afspraak via ThuisVaccinatie.nl voor een consult en vaccinatie aan huis.
  vaccinatie-op-reis-logo

  Verkeersbureau van Sri Lanka

  Sri Lanka Tourism

  No. 80, Galle Road
  Colombo
  Sri Lanka
  Telefoon: +94-112426900

  twitter
  Facebook: www.facebook.com/srilanka.tourism
  Youtube: youtube.com/srilankatravelvideo
  logo-sri-lanka-verkeersbureau

  Neem contact op met Sri Lanka Tourism Promotion Bureau

  Met onderstaand formulier kun je contact opnemen met dit verkeersbureau. Vermeld altijd je e-mail adres of telefoonnummer zodat er contact met je opgenomen kan worden. Abonneer je ook op de nieuwsbrief om tips te ontvangen!

  • Schrijf je vraag in het Engels.

   

  Doe een zakelijke aanvraag voor een bijeenkomst, congres, incentive of evenement

  Met onderstaand formulier kunnen bedrijven in contact komen met onze partners voor het organiseren van een zakelijke bijeenkomst, incentive, congres of evenement. Alleen MICE aanvragen worden in behandeling genomen. Consumenten gebruiken deze link.

   Ontvang elke werkdag om 16:00 het laatste nieuws over deze en 399 andere bestemmingen gratis in je mailbox.

   

  Kaart van Sri Lanka