Nederlanders massaal naar de zon tijdens de meivakantie

Af en toe al een dagje zon en heerlijk lenteweer in deze weken, smaakt voor veel Nederlanders naar meer. In de meivakantie eind deze maand, zoeken veel mensen dan ook de zon op in het buitenland. TUI constateert dat bijna een kwart meer mensen dan vorig jaar in de meivakantie naar het buitenland reizen.

Koploper met grote afstand is Spanje. Voor een strandvakantie of citytrip; Spanje is en blijft hot, ook voor de meivakantie.

Drie maal een top drie van meest populaire meivakantiebestemmingen

En wat zijn dan de meeste geliefde bestemmingen in de meivakantie voor de Nederlandse vakantieganger? TUI geeft drie maal een top drie.

Voor vliegvakanties in Europa ziet dat er als volgt uit:
1. Spanje
2. Griekenland
3. Turkije

Het totale aantal vakantiegangers in de meivakantie is behoorlijk gegroeid en dat komt met name door de stijging op de bestemmingen Egypte, Griekenland en Turkije.

 

Lees ook dit artikel: Spanje in 10 seconden

 

De meivakantie is in de meeste regio’s twee weken lang en dat biedt gelegenheid voor een wat langer verblijf en ook wat verder weg. De top drie voor vakanties buiten Europa is als volgt:

1. Curacao
2. Kaapverdische eilanden
3. Amerika

De derde plaats voor Amerika komt door zowel stedenreizen naar New York, zonvakanties in Florida als cruises met Florida als startpunt. Het toerisme naar Kaapverdië blijft maar groeien. Ook het RTL programma ‘Helemaal Het Einde’,waarbij vier Nederlandse gezinnen in Kaapverdië hun buitenlanddroom proberen te realiseren, draagt vast bij aan de bekendheid van deze zonovergoten eilanden.

 

 

Niet iedereen gaat vliegen, veel Nederlanders pakken de auto om er tussen uit te gaan om dichter bij huis te genieten van de lente. Waar gaan zij heen:

1. Denemarken
2. Italië
3. Frankrijk

De populariteit van Denemarken is mede te danken aan Legoland in Billund. Het park bestaat dit jaar 50 jaar en heeft er sinds vorig jaar september een bijzondere highlight bij: LegoHouse. Voor veel Nederlandse gezinnen een mooie aanleiding Denemarken aan te doen.

Opvallend

Het zijn vooral de zonvakanties binnen Europa die een forse groei laten zien. Opvallend is de enorme uitschieter op het gebied van cruisevakanties. Deze ‘drijvende all inclusive vakanties’ blijken populair. Bij de stedenreizen is er ook een toegenomen belangstelling voor een verblijf in een Nederlandse stad, vooral korte trips met met een culinair arrangement worden meer geboekt.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.