Sri Lanka steeds populairder onder Nederlanders

Compact, divers en authentiek. De redenen waarom Sri Lanka onder Nederlanders één van de populairste vakantiebestemmingen in Azië is, zijn eigenlijk heel simpel. Het land combineert zon, zee en strand perfect met natuur, erfgoed en cultuur. Sri Lanka is hip & happening, ook steeds vaker voor korte vakanties.

Foto I like Local


De Nederlandse reiswereld is dinsdag 13 maart uitgenodigd voor een kleurrijke roadshow in Amsterdam om te worden bijgepraat over de mogelijkheden.

Uniek in Azië

Sri Lanka biedt bezoekers meer dan genoeg om wekenlang door te brengen, maar door de compactheid kun je ook met weinig vakantiedagen het hele eiland proeven: uniek in Azië! Sri Lanka won vorig jaar dan ook de World Travel Award als Asia’s Leading Destination.

 

Lees ook dit artikel: Het verhaal van Ceylon

 

Eén van de meest bijzondere highlights van Sri Lanka is het wildlife. Het land telt 15 nationale parken, waarbij je vooral in het midden en zuiden van het eiland luipaarden, olifanten, beren en neushoornvogels kunt spotten. De geweldige natuur is ideaal voor avontuurlijke wandeltochten of de beklimming van Mount Pedro (2524 m). Ook de ‘culturele driehoek’ bevindt zich in centraal Sri Lanka, met de mooiste schatten uit de geschiedenis van het land.

Bereikbaarheid

KLM vliegt 3x per week non-stop van Amsterdam naar hoofdstad Colombo. Vele andere airlines bieden vanaf Schiphol vluchten naar Sri Lanka met een korte overstap. Perfect gelegen tussen oost en west is Sri Lanka ook een handige ‘gateway’ tot Zuidoost-Azië of Australië en ideaal voor een stop-over om in een paar dagen de Sri Lankaanse sfeer te proeven.

 

 

Toerisme vanuit Nederland in de lift

Sri Lanka maakt een enorme groei door als vakantiebestemming. Van 41.373 bezoekers in 2016 groeide het aantal Nederlandse toeristen naar 51.148; een stijging van ruim 23%. In totaal kwam het aantal buitenlandse toeristen in Sri Lanka vorig jaar op 2,1 miljoen; een groei van ruim 3%. Ketens als Marriott, Mövenpick, Shangri-La en Hyatt spelen hierop in en openen nieuwe hotels, maar er zijn ook tal van boutique en design hotels in het land, denk aan Casa Colombo, winnaar van de World Travel Award 2017 als Asia’s Leading Design Hotel.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.