Zuid-Afrika is het #5 mooiste land ter wereld!

Zuid Afrika is begin september uitgeroepen tot het op vier na mooiste land ter wereld. Zuid Afrika ontving deze eretitel naar aanleiding van een poll onder de lezers van Rough Guides. Een noemenswaardige positie in een wereld die in totaal 195 landen telt.

Mocht deze positie op zichzelf niet overtuigend genoeg zijn, dan volgen hieronder nog vier redenen waarom Zuid Afrika zeker een plekje verdient op jouw travel bucket list!

Veelzijdig land

Het land kent een grote verscheidenheid aan landschappen en ander natuurschoon. Het ene moment reis je over ver uitgestrekte vlakten of sta je plots oog in oog met the big five tijdens een safari door het National Kruger Park. Het andere moment bedwing je al surfend de golven van de Indische oceaan of spot je walvissen langs de kust van Hermanus, een kustplaats nabij Kaapstad. Naast de spectaculaire natuur en het wildlife is het land misschien wel net zo rijk aan cultuur. Ontdek in Zuid Afrika onder andere de Zulu-cultuur of verdiep je in de mijncultuur rond Cullinan, waar ooit ’s werelds grootste diamant is opgegraven.

 

 

Door een gunstige wisselkoers is jouw reis door Zuid-Afrika bovendien relatief goed betaalbaar. De gunstige positie van de euro ten opzichte van de Zuid Afrikaanse Rand zorgt ervoor dat jouw euro in Zuid-Afrika dus meer waard is! Dit maakt het extra aantrekkelijk om bijvoorbeeld op excursie te gaan, een wijngaard te bezoeken of het bruisende nachtleven te ontdekken van de hippe wereldsteden Kaapstad en Johannesburg.

 

 

Zuid Afrika kent verschillende klimaten, maar deze zijn overwegend warm en zacht en daardoor is het land gedurende het hele jaar goed te bereizen. De zomers zijn warm tot heet, de winters droog en gematigd. Aangezien het land zich op het zuidelijk halfrond bevindt, zijn de seizoen precies tegenovergesteld aan die van Nederland. Wanneer de herfst in Nederland zijn intrede doet, begint in Zuid Afrika de lente. Voor het ontsnappen van de winter blues is Zuid Afrika dus een zeer geschikte bestemming.

Geen jetlag

Vaak een onderbelicht punt, maar zeker niet onbelangrijk; reis je van Nederland naar Zuid Afrika dan zal je geen last hebben van een jetlag. Zuid Afrika valt namelijk binnen dezelfde tijdzone als Nederland en daarom blijft jouw slaap-waakritme bespaard van een jetlag. Vol energie kun je na landing dus meteen van start om al het bovengenoemde van het land te ontdekken.

Top 20 mooiste landen

De lezers van de Rough Guides werden gevraagd om uit alle 195 landen die de wereld telt, het mooiste land te kiezen. Zuid Afrika behaalde de vijfde plek en liet daarmee populaire reisbestemmingen als Noorwegen, Peru en Mexico achter zich. De complete top 20 die uit de poll naar voren kwam, is als volgt:

1. Schotland
2. Canada
3. Nieuw-Zeeland
4. Italië
5. Zuid Afrika
6. Indonesië
7. Engeland
8. IJsland
9. Verenigde Staten
10. Wales
11. Slovenië
12. Mexico
13. India
14. Finland
15. Zwitserland
16. Peru
17. Noorwegen
18. Ierland
19. Kroatië
20. Vietnam

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.