Canada

Canada is een immens groot land, het één na grootste land ter wereld in oppervlakte. Het bestaat uit 3 territoria en 10 zelfstandige provincies.

Alberta

Alberta is vooral bekend van de Canadese Rocky Mountains en hoofdstad Alberta. Een geliefde bestemming bij Nederlandse reizigers. Blijf op de hoogte van Alberta met deze tips.

British Columbia

Clearwater Lake, foto Contributor Wanderers Blues

De unieke ligging van British Columbia zorgt voor een grote variëteit in landschappen tot aan de spectaculaire Rocky Mountains. Deze unieke ligging zorgt voor een grote variëteit in landschappen.

ETA Canada aanvragen

Voor het reizen naar Canada is een ETA formulier aanvragen verplicht. Met het dit Electronic Travel Authorization (eTA) vraag je een visum aan om Canada in te mogen reizen.

Manitoba

De provincie Manitoba ligt centraal in Canada. Het landschap bestaat grotendeels uit eindeloze prairies en talloze meren. In het zuiden grenst de provincie aan Amerika en vinden we de hoofdstad Winnipeg.

Newfoundland en Labrador

In het oosten van Canada ligt de provincie Newfoundland en Labrador. Het is een provincie met een ruige, maar prachtige natuur en een kustlijn van maar liefst 29.000 kilometer. Ga walvissen en vogels spotten of bewonder prachtige ijsbergen. Blijf op de hoogte van Newfoundland en Labrador.

Noord Canada

Naast provincies kent Canada ook een drietal territoria, te weten Yukon Territory, de Northwest Territories en Nunavut. Samen vormen zij Noord-Canada.

Ontario

In Ontario vind je adembenemende natuur en bruisende steden. In dit hart van Canada liggen duizenden meren en kun je oog in oog staan met elanden en ander wild. De natuur wisselt van dichte bossen tot rotsen en moerassen.

Québec

Montreal

In het oostelijk deel van Canada ligt de grootste provincie van Canada Québec.

Saskatchewan

De provincie Saskatchewan vormt het geografisch middelpunt van Noord-Amerika. Het landschap in dit deel van Canada bestaat voornamelijk uit prairie en landbouwgrond. Toch is ook deze provincie zeker de moeite waard.

Vancouver

Alle informatie over reizen naar Vancouver. De beste tips en prijzen voor je vliegticket en waar je in Vancouver een auto huurt. Blijf op de hoogte van Vancouver.

VVV Verkeersbureau Canada

Alle VVV’s en Verkeersbureaus in Canada vindt u op verkeersbureaus.info. Bekijk de VVV informatie voor uw Canada vakantie of Canada reis.

Reizen naar Canada

Van de Canadese provincies zijn British Columbia, Alberta en Québec de bekendste zijn. Canadese toeristenbureaus staan bekend om de mate en kwaliteit van de informatie. Diverse reisorganisaties bieden reizen aan naar Canada. Canada Travel Guide is een betrouwbaar reisbureau dat (groeps)reizen en mooie citytrips aanbiedt naar Canada.

Visum informatie

Sinds 15 maart 2016 heb je een eTA (Electronic Travel Authorization) nodig als je naar of via Canada reist. Dit geldt voor alle reizigers met een Nederlands of Belgisch paspoort. Je kunt de eTA online aanvragen.
eTA-web-banner-443x170

Canada: Oneindig mooi


Canada strekt zich uit van de Atlantische Oceaan tot de grote Oceaan en de Noordelijke IJszee en kent twee officiële talen; Frans en Engels. De naam Canada is afgeleid van het woord ‘canatta’ dat door de indianen werd gebruikt om een dorp of nederzetting aan te duiden. Aan natuurschoon en gevarieerde landschappen geen gebrek in dit oneindig mooie land dat het hele jaar door een prima vakantiebestemming is.

 

Dit zijn de hotspots van Canada die je niet mag missen

Download nu de toeristische tips over Canada. Alleen vandaag gratis te downloaden.

 

Ottawa: Canada’s compromis


De uitverkiezing tot hoofdstad heeft Ottawa met name te danken aan de rivaliteit tussen de Engelsen en de Fransen. Tegenwoordig is Ottawa veel meer dan alleen een politieke hoofdstad en biedt zij miljoenen bezoekers jaarlijks een mix van Engelse en Franse invloeden, oude en nieuwe architectuur, attracties en evenementen. Via Ottawa Tourism ontdekt u alle ins en outs van de stad en krijgt u informatie over de vele festivals zoals bijvoorbeeld het Canadian Tulip Festival dat elk voorjaar plaatsvindt.

Het tulpen festival in Ottawa

Nationale pracht


Canada kent maar liefst 39 Nationale Parken waarvan er een aantal zelfs op de lijst van Werelderfgoed gebieden staat. De bekendste parken zijn Banff en Jasper in Alberta. Elk van deze parken heeft een eigen bezoekerscentrum waar je informatie kunt krijgen. Blijf op de hoogte van Canada met onze inspirerende nieuwsbrief!

 

 

 

 

 

Canada Day

De Nationale feestdag van Canada vindt plaats op 1 juli, de dag waarop in 1867 de Confederatie van Canada tot stand kwam. Canada Day wordt vaak uitbundig gevierd met optochten en vuurwerk. In Ottawa zijn er evenementen rondom de parlementsgebouwen. Vier het feestje mee en informeer bij de plaatselijke VVV’s naar alle festiviteiten.

 

 

Camperhuur in Canada

Canada is zeer geschikt om per camper te verkennen. Veel mensen huren een camper in bijvoorbeeld Vancouver, Calgary of Toronto om 2, 3 of zelfs 4 weken of langer door Canada te reizen. Campers zijn er in alle soorten en maten. Voor 2 personen, maar ook voor 4 personen om met het hele gezin Canada te verkennen zoals u dat wilt. Bekijk het aanbod campers bij het Nederlandse Holidaycampers.com

 

Bekijk de Verkeersbureaus en VVV in Canada

Kaart van Canada

[google-maps width=550 height=400]