Een stedenbundel die niet mag ontbreken in je reisboeken verzameling

In een wereld die steeds sneller wordt en waar afstanden minder voorstellen terwijl het overbruggen daarvan goedkoper wordt, gaan we vaker en vaker op reis. Stedentrips winnen aan populariteit voor een korte vakantie en het internet geeft inzicht in de beste aanbiedingen. Op reis dus!

De Stedenbundel

De Stedenbundel

Reizen en steden

Na het eerder verschenen boek Reizen door landen in opspraak, publiceerde Royan van Velse onlangs het boek De Stedenbundel. In het eerdere boek voerde avontuur in vaak minder bekende landen de boventoon, terwijl De Stedenbundel zich juist richt op mooie, culturele en historische bestemmingen op vliegafstand. Het is niet zozeer een reisgids maar eerder een boek met verhalen om inspiratie op te doen. Twaalf steden die bijzonder geschikt zijn voor een stedentrip worden belicht in deze bundel. Ze zijn meer of minder bekend maar alle goed te bereiken.

Huis van het Volk Roemenië

Huis van het Volk Roemenië

Uitvalsbasis van de Vikingen

Berlijn wordt beschreven vanuit de vierspan die op de Brandenburger Tor staat. De tweede wereldoorlog en de koude oorlog lopen als een rode draad door de pagina’s heen. Boekarest wordt als hoofdstad van Roemenië in dit boek beïnvloed door de voormalige communistische dictator en het Marokkaanse Casablanca is de enige bestemming die niet in Europa ligt. Lissabon is zonder twijfel één van de leukere hoofdsteden uit deze verzameling. Je zou er twee keer heen moeten gaan: de eerste keer om te ontdekken, en de tweede keer om enkel maar te ontspannen. Londen is weliswaar te groot voor een hoofdstuk, maar de indrukken van British Empire en de Tower of London worden toch weergegeven. Oslo is de hoofdstad van het land waar gewelddadige Vikingen ooit hun uitvalsbases hadden. Op veel plaatsen word je hieraan herinnerd maar het is nu ook de stad van de vrede en van de gemoedelijkheid.

Hassan II moskee Casablanca

Hassan II moskee Casablanca

De kruisridders van Malta

De lichtstad Parijs kun je in een etmaal bezoeken terwijl je er toch een goede indruk van krijgt. Reykjavik, de noordelijkste hoofdstad van Europa, is stukken kleiner dan deze wereldstad maar heeft in de directe omgeving veel prachtige natuur te bieden. Rome wordt bekeken door de ogen van de wolvin die de stichters van Rome zoogde, nog voor onze jaartelling begon. Moorse en christelijke invloeden komen samen in het prachtige en populaire Sevilla, dat bijzonder dicht bij het Afrikaanse continent ligt. Tirana is als hoofdstad van Albanië bij velen nog totaal onbekend, maar biedt naast gastvrijheid ook een rijke geschiedenis. Deze begint bij de 15e eeuwse held Skanderbeg en loopt door naar een totalitaire staat die 25 jaar geleden pas de omwenteling maakte naar een democratie. Valletta, als vroegere zetel van de kruisridders van Malta, sluit de rij van deze bundel. Eeuwenlang heersten de ridders over het eiland, totdat de ridderorde door Napoleon werd opgeheven.

Plaza de España Sevilla

Plaza de España Sevilla

Cultuur en geschiedenis komen samen in deze bundel van korte verhalen. Je kunt ideeën opdoen, geïnteresseerd raken en heel snel een beetje van de achtergrond van een stad tot je nemen. Het is een aanleiding om op reis te gaan en te ontdekken.

Het boek De Stedenbundel bestellen en ontvang een gesigneerd exemplaar

De Stedenbundel is te bestellen via deze link. De prijs bedraagt € 9,95 en voor verzending binnen Nederland worden geen extra kosten in rekening gebracht. Speciaal voor de lezers van Verkeersbureaus.info is er een mooie aanbieding. Stuur je email met de bevestiging van je bestelling naar info@ecritures.nu en ontvang een unieke gesigneerde versie.

 

 

Comments are closed.