China komt naar de Vakantiebeurs

Natuurlijk kon je als bezoeker van de Vakantiebeurs in het verleden informatie krijgen over reizen naar China, maar nog nooit werd die informatie verschaft door het Chinees Verkeersbureau zelf. Dat wordt anders in 2017, want de Vakantiebeurs heeft de Chinese toeristische autoriteiten weten te verleiden om deel te nemen. Een van de belangrijkste redenen voor de komst naar Utrecht: twee Reuzenpanda’s.

duitse-gedeelte-vakantiebeurs

China in de lift

Het toerisme van en naar China zit flink in de lift en dat is volgens het verkeersbureau een van de belangrijkste redenen om nu naar de Vakantiebeurs te komen. Eerder al openden de Chinezen een toeristische voorpost in Frankfurt om de ongekende variëteit van toeristische mogelijkheden in China meer onder de aandacht te brengen in Nederland en Duitsland. Dat kantoor heeft inmiddels talloze journalisten en touroperators mee naar het immense land genomen en dat heeft geresulteerd in vele publicaties en nieuwe reizen die boekbaar zijn op de Nederlandse markt. En met resultaat, want in 2015 gingen meer dan 150.000 Nederlanders naar het land. Die wederzijdse kennismaking heeft er overigens ook voor gezorgd dat de Chinezen Nederland weten te vinden; meer dan 300.000 toeristen uit China kwamen in 2015 naar ons land en zoals het er nu naar uitziet worden dat er dit jaar en de komende jaren nog veel meer…

 

 

Jaar van de Haan

“Na alle investeringen in publiciteit is het nu tijd voor het Chinees Verkeersbureau om zelf in contact te komen met Nederlandse vakantiegangers, vertelt Elaine Ye van de Chinese reisorganisatie GoGoChina.com die de Tourist Board met raad en daad terzijde staat bij de introductie op de Vakantiebeurs. “Vooral omdat ik zowel Chinees als Nederlands spreek hoor’’, relativeert ze direct lachend haar werkzaamheden. Hoe dan ook, de Chinezen komen. Onder meer om te vertellen dat er in 2017 – het Chinese Jaar van de Haan – zo veel meer te zien is dan de bekende hoogtepunten als Beijing, Shanghai, Hong Kong en de Chinese Muur. “China heeft een onvoorstelbaar rijke geschiedenis die zich uit in schitterende cultuur waar we op de Vakantiebeurs veel aandacht aan besteden op de stand. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld op de thee komen; we laten ze talloze soorten proeven terwijl ze genieten van live muziek op de Ghuzeng, een authentieke Chinese citer met 20 snaren en beweegbare bruggen die al in de eerste eeuw bespeeld werd.’’

 

 

Reuzenpanda’s

“Daarnaast focussen we op de unieke Chinese natuur. Ons land is zo groot, je kunt je bijna niet voorstellen hoeveel klimaatzones en verschillende landschappen we hebben, waarvan je sommige echt alleen in China tegenkomt. Van stranden tot bruisende steden en van beroemde rivieren als de Yangtzee – waarover onlangs nog een mooie Nederlandse televisieserie is geweest – tot aan prachtige bamboebossen waar de alleen in China in het wild levende reuzenpanda’s goed gedijden. Vanzelfsprekend zetten we die Panda’s in de spotlights, ook al omdat er dankzij goede samenwerking tussen Nederland en China in het voorjaar van 2017 voor het eerst 2 echte Reuzenpanda’s naar Nederland komen. Naar verwachting zullen deze schitterende dieren in de lente te zien zijn in Ouwehands Dierenpark, dus is de Vakantiebeurs een geweldig moment om daar op vooruit te lopen. En dat zullen we in Utrecht onder meer doen met leuke presentjes die we aan bezoekers gaan uitdelen.“

Vakantiebeurs 2017

Onder het motto ‘Alsof je er al bent’ vindt van 11 tot en met 15 januari 2017 de Vakantiebeurs plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. De Vakdag is op dinsdag 10 januari. Belangrijkste reden voor bezoekers om naar dit evenement te komen is om informatie te vergaren en inspiratie en concrete ideeën op te doen voor de volgende vakantie(s). Locals, reisleiders en ervaren reizigers geven persoonlijke reistips uit eerste hand. Overal is dans, eten, muziek en gezelligheid. En er is een nieuw continent ontdekt met de naam Outfreeca. Het continent kent een afwisselende natuur waar je heerlijk kunt fietsen en wandelen. Maar ook voor de daredevil biedt Outfreeca veel vermaak, zoals bergbeklimmen, abseilen en kanoën.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.