Ontdek wie de Blogprijs PROEF SPANJE heeft gewonnen

Genietend van een drankje en het schitterend uitzicht vanaf de 40ste verdieping van de Haagse Toren ontving Ana Román, directeur van het Spaans Verkeersbureau in Den Haag, op woensdagavond 7 december jl. een groot aantal van de journalisten en bloggers. Hun artikel of blog was geselecteerd om mee te dingen naar de Persprijs en Blogprijs PROEF SPANJE 2016.

Groepsfoto van de prijsuitreiking PROEF SPANJE 2016

Groepsfoto van de prijsuitreiking PROEF SPANJE 2016

Spanning

Na een kort welkomstwoord door de heer Fernando Curcio, Ministre-Conseiller van de Spaanse Ambassade in Den Haag, hield Ana Román haar gasten nog even in spanning en nodigde zij ze uit om allereerst te genieten van het diner.

 

 

Dit jaar was het thema van de Persprijs en Blogprijs PROEF SPANJE Actief toerisme in Spanje. In de geselecteerde artikelen en blogs hebben veel activiteiten de revue gepasseerd, zoals wandelen, fietsen, duiken, klimmen en golfen. Aan de jury de taak om de 25 artikelen en de 23 blogs te beoordelen op o.a. originaliteit en kwaliteit van redactie en inhoud en de winnaars te bepalen. De jury bestond dit jaar uit Isabel Ferrer (correspondentie van El País in Nederland), Anneke de Bundel (auteur, journalist, @Nomad en Villager) en Stefan Maas (Press & Publicity Fiets en Wandelbeurs). Namens het Spaans Verkeersbureau zat Anton Weijts in de jury voor de Blogprijs en Marlies Bavius-Duquesnoy voor de Persprijs.

 

 

Voldoen aan het thema

Het was dit jaar al de 7e keer dat de Persprijs PROEF SPANJE werd uitgereikt en de Blogprijs voor de 6e keer. Om te kunnen deelnemen aan deze prijzen moest het artikel of blog uiteraard voldoen aan het thema van dit jaar (actief toerisme in Spanje) en moest het gepubliceerd zijn tussen 1 september 2015 en 31 augustus 2016.

De winnaar is?

Fernando Curcio maakte bekend dat de winnaar van de Blogprijs PROEF SPANJE 2016 is geworden Bas van Oort voor zijn blog “Gran Canaria in de winter”. Helaas zat Bas van Oort in het buitenland en kon dus niet aanwezig zijn bij de uitreiking. Aan Kees Lucassen de eer om de prijs namens Bas van Oort in ontvangst te nemen uit handen van Fernando Curcio. Het oordeel
van de jury was kort en bondig: thema perfect, laat een heel andere kant van Gran Canaria zien.

Vervolgens maakte Ana Román de winnaar van de Persprijs PROEF SPANJE 2016 bekend. Deze ging naar Frank Husslage voor zijn artikel “Bardenas Reales – Land van Lucky Luke” gepubliceerd in het tijdschrift Hoogtelijn. Volgens de jury: een fascinerend, speciaal en bijzonder gebied, goed geschreven; het was een genot om dit artikel te lezen.

De gewonnen prijs

Beide winnaars ontvingen een award en een reis voor 2 personen (2 nachten) naar de Autonome Regio Valencia met een overnachting in Valencia en in Benidorm, een bezoek aan Benidorm o.l.v. een gids en 2 Valencia Cards.

Deze reis naar de Regio Valencia wordt aangeboden door Agencia Valenciana de Turismoo (www.comunitatvalenciana.com). Dit jaar was er bovendien nog een speciale bedankprijs 2016 voor de promotie van Spanje. Deze prijs werd uitgereikt aan het televisieprogramma 3 Op Reis. Namens 3 Op Reis namen Leslie Borger en Manon van Vught de prijs in ontvangst.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.