Slecht weer doet Nederlanders vluchten naar Spanje en Griekenland

Slecht weer doet Nederlanders vluchten naar Griekenland en Spanje. In de afgelopen week steeg het aantal boekingen voor Griekenland tot ruim een verdriedubbeling in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van reisorganisatie TUI Nederland. Als die trend zich doorzet, wordt Griekenland hét lastminute-land van deze zomer. Ook Spanje blijft onverminderd populair.

Nederlanders zoeken beter weer op in Spanje

Nederlanders zoeken beter weer op in Spanje

In de laatste weken voor de zomervakantie is het weer te koud en te nat voor de tijd van het jaar. Vele Nederlanders willen hun zomervakantie niet zien verregenen en zoeken een lastminute. Het totaal aantal boekingen afgelopen week steeg met 79% ten opzichte van dezelfde week voorgaand jaar. Sterke stijgers deze zomer zijn Portugal, Kaapverdische eilanden en Curaçao. Griekenland is aan een inhaalrace bezig.

 

 

Spanje staat vanaf de start van de zomervakantieboekingen al met ruime voorsprong op de eerste plaats. Het lastminute seizoen laat weliswaar een inhaalslag van andere landen zien, maar kan aan die eerste plaats niet meer tornen. In het dit jaar zo populaire Spanje loopt de capaciteit aan populaire hotels tegen z’n grenzen aan. Vooral de eilanden Gran Canaria, Mallorca en Tenerife verwelkomen grote aantallen Nederlanders komende zomer, zelfs ruim 40% meer dan vorig jaar.

 

 

Griekenland is de bestemming met meest explosief stijgende lastminutes. Daar zijn diverse redenen voor te geven; er zijn nog voldoende hotelkamers beschikbaar, er gelden bijzonder gunstige lastminute tarieven en Griekenland blijft een zeer aantrekkelijk vakantieland met vele mooie eilanden en een aangenaam klimaat.

Daar waar de Nederlandse vakantieganger eerder nog wat huiverig was omdat men bang was met de lokale vluchtelingenproblematiek geconfronteerd te worden, is inmiddels duidelijk en bekend dat dit nauwelijks meer een rol meer speelt ter plaatse. Griekenland staat stevig op een tweede plaats als populairste vliegbestemming deze zomer.
Diverse aanbieders, waaronder TUI Nederland met haar eigen airline TUIfly, zetten extra vluchten in om aan deze lastminute vraag naar Griekenland te kunnen voldoen.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.