Winterzonvakantiegangers vermijden Egypte massaal

De interesse in een winterzonvakantie naar Egypte daalt drastisch volgens het zoekgedrag van de maandelijks miljoenen bezoekers op Zoover.

top-landen-winterzonbestemming

Minder interesse

Het aantal mensen dat op deze bestemming zoekt neemt met 92% af in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. In de top 5 winterzon bestemmingen is Turkije de 2 grote daler. De interesse in deze bestemming neemt af met 66%.

 

 

De populariteitsdaling van deze 2 landen valt samen met het aangescherpte reisadvies vanuit de overheid: in Turkije is onlangs de noodtoestand verlengd en Egypte heeft te maken met sociale onrust en politieke spanningen.

 

 

Gambia is populair

De daling heeft impact op de top 5 lijst. Zo is er een verschuiving te zien bij andere bestemmingen. Spanje blijft voor de 3 keer op rij de meest favoriete winterzonbestemming. De beste plek om de Spaanse winterzon op te zoeken is Tenerife. Hier heeft men de meeste zonuren per dag en is het met een temperatuur van rond de 21 graden aangenaam. Ook de interesse naar het tropische Curaçao groeit de afgelopen jaren in populariteit. Met een temperatuur van gemiddeld 30 graden is dit dan ook een heerlijke plek om te ‘overwinteren’.

Een nieuwkomer in de top 5 winterzonbestemmingen is Gambia. De interesse toename voor dit Afrikaanse landje is niet zo verwonderlijk. Er is gegarandeerd zon en met een vlucht van 6 en een half uur is de reisafstand ook relatief kort.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.