Gambia

Gambia, klein land en maar tientallen kilometers breed, ligt in Afrika aan de grens met de Atlantische Oceaan. Gambia was ooit een post voor de Portugezen die het eiland in de Gambia rivier stichtten.

Foto Contributor Grietje

Foto Contributor Grietje

The Smiling Coast of Africa

Met een breedte van 70km en een lengte van 400km is Gambia is een compact land. De totale oppervlakte van ruim 11.000 km² komt ongeveer overeen met die van de provincies Gelderland en Noord Brabant. Nederlandse reizigers hebben voor een bezoek korter dan 90 dagen geen visum nodig, voertaal is Engels.

Vliegen naar Gambia

Luchtvaartmaatschappijen transavia.com, ArkeFly en Corendon vliegen op direct op de hoofdstad Banjul. Gambia ligt op 6 uur vliegen van Nederland.

Gunstig vakantieland

In Gambia is het 1 uur vroeger dan in Nederland, in de zomertijd bedraagt het tijdsverschil twee uur. De slogan van het verkeersburo Go Discover – The Smiling Coast of Africa is niet alleen een reflectie van vriendelijkheid van de bevolking. Ook het prijsniveau ten opzichte van Europa mag gunstig genoemd worden. Voor een kop koffie betaal je € 0,75, voor een goede espresso of cappuccino twee euro, een biertje kost omgerekend ongeveer een euro, voor een 3-gangen maaltijd in een eenvoudig restaurant reken je tussen 10-12 euro af en in een iets meer upmarket restaurant betaal je er 20 euro voor.

Vaccinaties voor Gambia

Als je gaat reizen naar Gambia is het verstandig om je te laten voorlichten over inentingen. Volgens het LCR zijn bepaalde vaccinaties aanbevolen voor Gambia zoals Gelekoorts en Hepatitis A & B. Maak een afspraak via ThuisVaccinatie.nl voor een consult en vaccinatie aan huis.
vaccinatie-op-reis-logo

Verkeersbureau van Gambia


email adres info@gta.gm

Kaart van Gambia