Vier het leven van Prince met deze tour

Neem een kijkje achter de schermen in de club die Prince beroemd heeft gemaakt. In Minnesota zijn er vele hoogtepunten te vinden van Prince. Ontdek wat de toppunten zijn en beleef het leven van Prince.
purple-rain-minneapolis

First Avenue: 701 First Ave. N.

Dit ex-Greyhound depot is nu het centrum van het live muziek podium van Minneapolis. Met meer dan 500 sterren die hier hebben opgetreden was First Avenue en van de belangrijkste podia voor Prince om zijn nieuwe liedjes uit te proberen. In 1983 werd de album versie van Purple Rain hier live opgenomen. Een jaar later was de zaal het decor voor de concert beelden van de film Purple Rain.

 

 

Glam Slam: 110 N. Fifth St.

Hoewel Glam Slam niet langer bestaat, bestaat het gebouw en de “downtown vibes” nog steeds. Tot voor kort bewoonde Epic Entertainment de nachtclub. In 1990 ging de Glam Slam nachtclub in premiere in de film Graffiti Bridge van Prince.

Sound 80: 222 S. Ninth St.

De studio, die zich bevindt in het centrum van Minneapolis, heeft een lange historie van muziekale primeurs. In feite hebben ze de eerste digitale opname ontworpen en uitgebracht. Prince heeft hier meerdere liedjes opgenomen met zijn toenmalige manager David Z. in Sound 80 eind jaren 70.

 

 

Paisley Park: 7847 Audubon Rd., Chanhassen

De plaats van de opnamestudio van Prince is een bestemming voor zijn fans geworden. Langs het hek en rond het pand kunnen bloemen en andere gedenktekens neergelegd worden.

Huis van Purple Rain: 3420 Snelling Ave. S.

Je zult jezelf vinden in het huis waar het karakter van Prince van Purple Rain leefde. Het huis is gelegen op blok 3400 van Snelling Avenue South.

Dakota Jazz Club en Restaurant

Met een korte wandeling vanaf Firste Avenue zul je Dakota Jazz Club vinden. Prince stond er om bekend om vaak de club te bezoeken om lokale muzikanten te ondersteunen. Hij verscheen vaak onverwacht. In 2013 gaf hij een aantal optredens die al na een half uur uitverkocht waren.
dakota-jazz-club-restaurant

Lake Minnetonka

Fans van Purple Rain zullen zich de scene herinneren waarin Appolina gevraagd werd om “zichzelf te zuiveren in het meer van Minnetonka”. De scene was eigenlijk gefilmd langs de rivier van Minnesota ten zuiden van de Twin Cities vlakbij Henderson. Het echte meer van Minnetonka ligt 30 minuten ten westen van Minneapolis.

The Electric Fetus

Prince bezocht vaak de populaire platenzaak van Minneapolis. Hij werd bijgestaan door een aantal mannen van zijn beveiliging en verliet de zaak vaak met een handvol nieuwe cd’s en platen. The Electric Fetus opende ook een zaak in Duluth in 1968.

Capri Theater

Het Capri Theater, het enige overgebleven filmhuis in Noord Minneapolis, was de plaats waar Prince voor het eerst optrad als solo artiest in januari 1979. In het theater draaien nog steeds films en er is nog steeds een programma voor jong en oud.
capri-theater

New Mural in Uptown

Artist Rock “Cyfi” Martinez schilderde een muurschildering van Prince een paar dagen na zijn dood als een geschenk aan de stad Minneapolis. Je kunt deze muurschildering vinden op 26th and Hennepin achter het Sencha Tea gebouw.

Memorable Costumes

De memorabele ruches, het hoge kraag shirt met de paarse trenchcoat van “Purple Rain” is voor een beperkte tijd te zien bij het Minnesota History Center. Je kunt ook een kostuum die hij droeg tijdens zijn “Sign o ‘the Times” tour in 1987 in Minneapolis vinden bij Mall of America‘s Hard Rock Cafe.
mall-of-america-hard-rock-cafe

Bus Tours

Een speciale bus tour neemt je mee langs de bijzondere plekken uit het leven van Prince. Tijdens een rit van 3 uur vertelt de gids alle ins en outs over de plekken die je bezoekt.

  • First Avenue Night Club (Purple Rain Movie)
  • Childhood home
  • Purple Rain House
  • Downtown Minneapolis
  • Schmitt Music Mural
  • Orpheum Theater
  • Electric Fetus
  • Underground Graffiti Tunnel
  • Prince Mural
  • Paisley Park (alleen buiten)

Wil je Paisley Park ook van binnen bezoeken dan heb moet je hier nog een apart ticket voor kopen. De tours beginnen en eindigen bij het Minneapolis Visitors Information Center op 505 Nicollet Mall en kosten ongeveer $80 per persoon.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.