Eten & Drinken in Minneapolis

eten-drinken-icoon-verkeersbureaus Sinds de jaren ’50 is Minneapolis van invloed geweest op de Amerikaanse muziek. Bob Dylan, afkomstig uit Minnesota, brak hier door in de muziekscene. En in de jaren ’80 creëerde Prince de ‘Minneapolis sound’. Live muziek is hier dan ook een wezenlijk onderdeel van het uitgaansleven en dit varieert van de diverse optredens in de ontelbare cafeetjes tot aan optredens van wereldberoemde muzikanten in één van de vele concertzalen. Ook op culinair gebied biedt Minneapolis haar bezoekers veel afwisseling.

Met 4 compleet verschillende seizoenen en ontelbare internationale culinaire tradities kan met een gerust hart worden gezegd dat Minneapolis veel te bieden heeft op gastronomisch gebied. Of je nou op zoek bent naar verfijnde restaurants of lokale eetgelegenheden zoals Pizzeria Lola, je vindt het hier allemaal.

Bar Surly Minneapolis

Bar Surly Minneapolis

Voor de meest fantastische exotische gerechten ga je naar Chino Latino. Op zoek naar een verfijnd en hoogstaand restaurant? Reserveer dan een tafel in het Award winnende Hell’s Kitchen. Liefhebbers van verse vis en kreeft zijn in Oceanaire aan het juiste adres. Een andere restaurant dat zeker een bezoek waard is, is Murrays.

Buiten eten bij Nicollet Mall

Buiten eten bij Nicollet Mall

Restaurant Tullibee (in het Hewing Hotel)

In het Hewing Hotel hotel vind je Tullibee. Een top-klasse restaurant met laaiende reviews. Het restaurant hanteert het zogenaamde hyper-local principe. Alle ingedrienten voor de gerechten moeten dus uit de directe regio van Minneapolis komen. De farm-to-table filosofie betekent dat ze zoveel mogelijk direct van lokale boerderijen kopen, zonder tussenkomst van een groothandel.

Pate van Tullibee

Somalisch eten

Omdat Minneapolis een echte smeltkroes is vind je op gastronomisch gebied ook traditionele Somalische restaurants. Zo laat chef Jamal Hashi zijn gasten graag genieten van de nomadische cultuur.

 

Dit zijn de hotspots van Minneapolis

Download nu handige tips over Minneapolis. Alleen vandaag gratis te downloaden!

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden

 

Spoonriver Restaurant Minneapolis

Spoonriver Restaurant Minneapolis

Ambachtelijk bier

Minnesota heeft een lange uiteenlopende geschiedenis van bierbrouwen en craft beer. Op een gegeven moment waren er zelfs meer dan 100 lokale brouwerijen die de gemeenschap bedienden met hun speciale ambachtelijke bieren, vers gebrouwen in Minneapolis.

Indeed Brewing

Indeed Brewing

Surly Brewing

Surly Brewing

Markt bij de Nicollet Mall

Markt bij de Nicollet Mall

 

Download hier de officiële brochure over de USA

In samenwerking met Visit the USA, het officiële verkeersbureau van Amerika, bieden wij je een inspirerende interactieve brochure over de USA aan. Download hem nu gratis voor je desktop, tablet en mobiel.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*