Dit is waarom je vanaf 15 maart 2016 een eTA nodig hebt voor Canada

Iedereen die vanaf 15 maart 2016 met het vliegtuig aankomt in Canada, heeft een Electronic Travel Authorization nodig. Dit visum is geldig voor toeristische reizen, alsook voor zakelijke reizen. De maximale verblijfsperiode per keer is 90 dagen en heeft een geldigheid van 5 jaar. Er is bij het visum geen maximum voor het aantal reizen.
paspoort-canada-visum-stempel

Indien je Canada via de weg of via het water binnenkomt heb je geen eTA nodig. Je mag daarnaast ook geen diplomaat of stewardess zijn. Voor verscheidende landen bestaat het elektronische visum al een tijd, denk aan de VS of Australië en Turkije. Voor Canada wordt het nu vanaf maart 2015 nieuw ingevoerd.

Online aanvragen

Het is mogelijk om het visum online aan te vragen. Ieder dient een aparte eTA aan te vragen. Hiervoor zijn meerdere mogelijkheden. Voor de aanvraag is het van belang dat je beschikt over een geldig paspoort, een e-mail adres en een creditcard, de aanvraag gebeurd geheel digitaal. Wanneer je niet in het bezit bent van een creditcard kun je het visum Canada ook aanvragen via www.e-visums.nl. Dit is een visum organisatie die gespecialiseerd is in het verstrekken van de online visa. Er hoeven voor een eTA aanvraag geen documenten opgestuurd te worden. De aanvraag zou ongeveer 5 minuten in beslag nemen. De beoordeling van de aanvraag vindt meestal al binnen 72 uur plaats, 99% van de aanvragen wordt direct goedgekeurd. Hierbij wordt het visum automatisch gelinkt aan het paspoort, dus zijn geen extra documenten die uitgeprint moeten worden. Bijkomend voordeel is dat de eTA 5 jaar geldig is vanaf het moment van aanvragen, tenzij je paspoort eerder verloopt, dan is de geldigheidsduur van het visum gelijk aan de geldigheidsduur van je paspoort.

 

ZIE OOK: Nóg vaker via IJsland naar de VS en Canada

 

Beweegredenen

De VS en Canada hebben samen afspraken gemaakt om er voor te zorgen dat Noord-Amerika veilig blijft. Dit is de reden waarom na de VS nu ook de eTA ingevoerd wordt voor reizen naar Canada. De invoering zou eigenlijk al in april 2015 gebeuren.
Wat nog een belangrijk is, dat als je via Canada naar de VS reist, is het verplicht om een ETA aan te vragen voor Canada en een ESTA voor de VS.

 

 

Comments are closed.