ETA Canada aanvragen

Voor het reizen naar Canada is een ETA formulier aanvragen verplicht. Met het dit Electronic Travel Authorization (eTA) vraag je een visum aan om Canada in te mogen reizen. Het eTA is niet gratis maar kost je slechts CAD 7. Je kunt het formulier online aanvragen bij de Canadese immigratie dienst en betalen met creditcard.
eTA-web-banner-443x170

eTA naar Canada is altijd nodig

Sinds 15 maart 2016 heb je een eTA Canada (Electronic Travel Authorization) nodig als je naar of via Canada reist. Dit geldt voor alle reizigers met een Nederlands of Belgisch paspoort. Met een eTA heb je toestemming om naar Canada te reizen. Bij aankomst in Canada zal een Border Services Officer je vragen om je paspoort en reisdocumenten en je een paar vragen stellen. Hij bepaalt vervolgens of je Canada binnen mag en plaatst een stempel in je paspoort.

De border services officer plaatst een stempel in je paspoort.

De border services officer plaatst een stempel in je paspoort

Je eTA online aanvragen

Er zijn 2 manieren om je eTA aan te vragen. Rechtstreeks op de officiële eTA website. Je vraagt je goedkeuring om Canada in te reizen dan aan bij de bron. Wij adviseren je om dit minimaal 72 uur voor vertrek te doen. Je vraag per persoon per keer een eTA aan. Bestaat je familie uit 4 personen dan moet je het online formulier dus 4 keer invullen. Lukt het aanvragen niet dan is er een handleiding beschikbaar in het Engels, Duits en ook Nederlands.

Nederlandstalige handleiding voor je ETA aanvraag

Nederlandstalige handleiding voor je ETA aanvraag

eTA betalen met creditcard

Als je voordelig je eTA wilt betalen vraag je het visum online aan op www.cic.gc.ca/english/visit/eta.asp. Je betaalt met een creditcard en de kosten bedragen slechts 7 Canadese dollar. De website is tegenwoordig ook in het Nederlands. Voor de aanvraag heb je nodig:

  • een geldig paspoort (een nood-document wordt niet geaccepteerd), die na terugkomst nog minimaal 6 maanden geldig is.
  • Ook baby’s en kinderen hebben een persoonlijk reisdocument nodig
  • een geldige Visa, MasterCard of American Express creditcard of een pre-paid Visa, MasterCard of American Express
  • een werkend e-mail adres. Dit mag uiteraard ook een Hotmail of Gmail e-mail adres zijn. Tip: soms komt de e-mail met de bevestiging in je spam folder. Controleer deze ook even een paar minuten nadat je de eTA aanvraag hebt gedaan.

 

Dit zijn de hotspots van Canada die je niet mag missen

Download nu de toeristische tips over Canada. Alleen vandaag gratis te downloaden.

 

eTA betalen met iDEAL of bank

Heb je geen creditcard dan kun je het eTA Canada bij e-Visums aanvragen, een grote vertrouwde en Nederlandse partij. Ze rekenen een lage fee van € 19,95 voor hun diensten bovenop de kosten voor de eTA zelf. Zij werken voor vele Nederlandse reisorganisaties. Je kunt hier online met iDEAL of Bancontact via je eigen bank betalen. Een andere optie is om je eTA aan te vragen bij de Nederlandse Visumcentrale. Doe dit minimaal 72 uur voor vertrek. De kosten voor hun service bedragen € 50.

Voor de aanvraag heb je nodig:

  • een geldig paspoort (een nood-document wordt niet geaccepteerd), die na terugkomst nog minimaal 6 maanden geldig is.
  • Ook baby’s en kinderen hebben een persoonlijk reisdocument nodig
  • een geldige Nederlandse of Belgische bankrekening met online bankieren, een Visa, een MasterCard of een American Express creditcard of een pre-paid Visa, MasterCard of American Express
  • een werkend e-mail adres. Dit mag uiteraard ook bij Hotmail of Gmail zijn. Controleer ook de spam-folder na je eTA aanvraag.

De geldigheid van de eTA is na uitgifte 5 jaar, of tot de einddatum van je paspoort. Je hoeft de eTA dus niet nog een keer aan te vragen als je binnen die tijd nog een keer naar Canada reist.

Zorg voor een geldig paspoort als je naar Canada wilt reizen.

Zorg voor een geldig paspoort als je naar Canada wilt reizen

eTA status controleren

Heb je de aanvraag voor het online visum gedaan? Dan kun je op de Electronic Travel Authorization website de status van je eTA controleren. Je hebt hiervoor je paspoort nummer, land van uitgifte en vervaldata van je paspoort nodig.

Wijzigingen in je eTA gegevens doorgeven

Mocht je in de 5 jaar van geldigheid van je eTA een nieuw paspoort krijgen of wijzigen andere gegevens? Dan kun je deze gegevens online doorgeven.

  • wijzingen van je email adres via een web formulier
  • Een wijziging van je adres, telefoon of contactinformatie geef je hier door.