Nóg vaker via IJsland naar de VS en Canada

Vanuit Wallonië of Frankrijk naar IJsland of Noord-Amerika reizen? Vlieg vanaf 28 maart met Icelandair vanuit Paris Orly International Airport. Icelandair vloog al vanuit het andere Parijse vliegveld Charles de Gaulle.
icelandair-vluchten-1

Ook verhoogt Icelandair per 12 september de vluchtfrequentie vanaf Brussel van 3 naar 4 keer per week. Zo hebben zowel Belgen als Fransen nog meer opties om op weg naar Noord-Amerika een meerdaagse stopover op IJsland te maken en highlights als de Blue Lagoon, waterval Seljalandsfoss en de ijsgrot in gletsjer Langjökull te ontdekken.

Vlieg vanuit Paris Orly

Vanaf 28 maart vertrekken er deze zomer tot zes vluchten per week van en naar Paris Orly. “De luchthaven biedt goede connecties voor reizigers uit Wallonië, Frankrijk en Zuid-Europa en sluit goed aan op de vluchten naar Noord-Amerika. Het vliegveld brengt ons nieuwe kansen en is een goede toevoeging op ons netwerk”, zegt Birkir Hólm Guðnason, CEO van Icelandair. Paris Orly is de 27e Europese luchthaven van Icelandair en is na Aberdeen, Chicago en Montreal, de vierde nieuwe destinatie van dit jaar. Icelandair voegt als aanvulling op de nieuwe vluchten vanaf Paris Orly een Boeing 757 toe aan haar vloot.

 

ZIE OOK: Zomer in IJsland: dansen met midzomernacht

 

Brussel – Reykjavik: ’s winters vier keer per week en ’s zomers dagelijks

Belgen reizen het hele jaar door vier tot zeven keer per week naar IJsland en Noord-Amerika. Voor de vluchten gedurende de winter verhoogt Icelandair namelijk per 12 september de vluchtfrequentie vanuit Brussel van drie naar vier keer per week. Deze vluchten vertrekken op dinsdag, donderdag, vrijdag en zondag. ’s Zomers vlieg je dagelijks met Icelandair naar Reykjavik (tot 28 augustus). In de periode 29 augustus tot 12 september is het vijf tot zes keer per week. Daarna start het winterschema met vier vluchten per week. Met een tussenstop van ongeveer twee uur vlieg je vanaf IJsland snel en makkelijk door naar een van de zestien bestemmingen in de Verenigde Staten en Canada. Of combineer twee bestemmingen in een: tijdens een stopover op IJsland pak je zonder extra toeslag op je ticket maximaal zeven dagen de IJslandse highlights mee.

icelandair-vluchten

 

 

5 redenen om een stopover te maken op IJsland:

  • Blue lagoon, De Blue Lagoon ligt vlakbij Keflavik International Airport en staat bekend om haar helderblauwe warme water. Deze geothermische spa heeft volgens de IJslanders een heilzame werking voor de huid.
  • IJsgrot Langjökull, Daal tot 30 meter af in gletsjer Langjökull en ontdek de uitgegraven tunnels en kamers in de ijsgrot. Je kunt zelfs trouwen in een ijskapel!
  • Reykjavik, Beklim de 73 meter hoge Hallgrimskirkja voor een 360 graden uitzicht over Reykjavik, ontdek het uitgebreide uitgaansleven in een van de vele bars en kroegen of shop in de boetiekjes op de Laugavegur.
  • De zuidkust van IJsland
    Bezoek de prachtige watervallen Seljalandsfoss en Skógafoss, maak een wandeling over het zwarte zandstrand van Vík of trotseer de rotsen van Dyrhólaey.
  • Paardrijden, Paarden maken al meer dan 1.100 jaar deel uit van de IJslandse geschiedenis. Ontdek de IJslandse natuur eens vanaf de rug van een raszuivere IJslander!

Icelandair vliegt ook dagelijks vanaf Amsterdam naar Reykjavik en heeft een verbinding met nog drie andere vliegvelden in IJsland. Kijk op onze IJslandpagina voor meer informatie over IJsland.

 

 

Comments are closed.