Dit zijn dé 7 plekken om tot rust te komen

Het nieuwe jaar is alweer bijna een maand oud en iedereen is weer druk aan het werk. Alweer toe aan een ontspannen break? Overal ter wereld zijn er steeds meer mogelijkheden voor een welverdiende retraite. Rustgevende vakanties met alles erop en eraan, van ontspanning tot zelfontdekking en geestelijk ‘uitwaaien’.
mindful-en-afgelegen

Recent onderzoek

Volgens een recente wereldwijde enquête, uitgevoerd door Booking.com, gaf in 2015 45% van de reizigers aan een spa- of wellness vakantie te willen boeken in 2016. Maar liefst 78% van alle 36.000 respondenten zei dat ‘ontspanning’ een prioriteit was bij het kiezen van een vakantie.

 

ZIE OOK: Nederlandse reiziger verblijft in Azië het liefst in Bangkok

 

Heb jij behoefte om even te ontsnappen aan de hectiek van alledag en echte rust te ervaren? Booking.com heeft een selectie gemaakt van de zeven meest bijzondere accommodaties wereldwijd om heerlijk tot rust te komen.

Juma Amazon Lodge – Brazilië

De Juma Lodge in Brazilië ligt zo mooi verscholen in het regenwoud van de Amazone, dat het bijna surrealistisch aandoet. De eenvoudig ingerichte bungalows passen perfect in het landschap en kijken uit op het groene bladerdak en het vredige Jumameer. Hier ontsnap je letterlijk aan alle drukte. Dit is de ideale plek om de geluiden van moeder natuur op je in te laten werken, terwijl je languit in de hangmat op je eigen balkonnetje ligt. Je voelt je als herboren!

Sopron Monastery – Hongarije

Ben je op zoek naar een plek waar je alle dagelijkse beslommeringen achter je kan laten en waar je simpelweg kan zijn? Dan is een oud klooster perfect in Hongarije. Weg met de stress van het werk, kom maar op met de rust. De prachtig ingerichte kamers van het Sopron Monastery Retreat Centre maakt het de perfecte plek voor een dosis zelfreflectie. Verwen jezelf met een ontspannende massage, maak een wandeling in de rustgevende tuinen of bezoek de inspirerende kloosterbibliotheek.

Phulay Bay, A Ritz-Carlton Reserve – Thailand

Het Phulay Bay Ritz-Carlton Reserve in Thailand is een serene enclave met uitzicht op de Andamanse Zee, waar niets je meer herinnert aan het druk-druk-druk van thuis. De vrijwel geheel houten constructie in traditionele Thaise stijl is omgeven door tropische tuinen en heeft een infinity pool met uitzicht op de oceaan. Je kunt er genieten van de prachtige spa en deelnemen aan ontspannende activiteiten zoals Thaise kookworkshops en batikken.

 

 

Shukubo Koya-san Eko-in – Japan

Een verblijf in het Shukubo Koya-san Eko-in in Japan, een 1000 jaar oude boeddhistische tempel, is een unieke ervaring voor iedereen die innerlijke rust wil ervaren. De traditioneel Japanse inrichting brengt je in de spirituele stemming, de groepsmeditatie en het Goma vuurritueel doen de rest.

Bushmans Kloof Wilderness Reserve & Wellness Retreat – Zuid-Afrika

De locatie van Bushmans Kloof in Zuid-Afrika, diep in de Zuid-Afrikaanse bush aan de voet van het Cederberg-gebergte, maakt dit verblijf tot een ware oase. Het uitzicht op de open, ruige vlakte is hier fenomenaal. Op het gebied van buitensportactiviteiten is hier genoeg te doen waarbij contact met de natuur gegarandeerd is! Zo voert de Crystal Pools Trail langs imposante rotsformaties en watervallen en zijn er meer dan 130 plekken met prehistorische rotsschilderingen. Behoefte aan ontspanning na een actieve dag in de buitenlucht? Sluit de dag af door lekker te relaxen in de spa.

Lyngen Lodge – Noorwegen

De Lyngen Lodge in Noorwegen ligt aan de oever van de schilderachtige Lyngenfjord, een unieke, afgelegen locatie midden in het gelijknamige bergland, op 300 kilometer ten noorden van de poolcirkel. Deze rustieke lodge is de ultieme uitvalsbasis voor een ontspannen vakantie zonder stress. De grasbedekking op het dak houdt tijdens de winter de warmte binnen, waar het mooie interieur garant staat voor gezelligheid.

Hotel Yoga – Oostenrijk

Een verblijf in het Yoga Hotel in Oostenrijk biedt een verheffende ervaring te midden van een spectaculaire omgeving. Ervaar het leven in het hier en nu tijdens de yoga- en meditatieworkshops, die waarden als bewustwording en dankbaarheid centraal stellen. Het schitterende uitzicht op de bergen maakt de retraite de perfecte plek om dichter bij de natuur te komen.

Comments are closed.