Nederlandse reiziger verblijft in Azië het liefst in Bangkok

Bangkok is opnieuw de favoriete bestemming van de Nederlandse reiziger die dit jaar naar Azië gaat. Dit blijkt uit een onderzoek van Booking.com, marktleider op het gebied van online hotel reserveringen, eerder dit jaar. Bangkok wordt op de voet gevolgd door Kuala Lumpur en Ubud. Opvallend is dat de Indonesische hoofdstad Jakarta minder populair wordt en steeds meer Nederlanders voor een verblijf in Kuta en Sanu kiezen.
hotel-azie-booking-1

In het onderzoek van Booking.com is gekeken naar de keuzes die reizigers maken wanneer zij op vakantie gaan naar Azië. Trends, ontwikkelingen en accommodatiekeuzes van de afgelopen twee jaar hebben geleid tot een top tien van favoriete bestemmingen van Nederlanders die op vakantie gaan naar Azië.

 

ZIE OOK: ontdek Hotels in Thailand

 

Zo blijkt uit data van Booking.com en de uitgebreide feedback van reizigers op de site van het in Amsterdam gevestigde bedrijf, welke bestemmingen per land de Nederlandse reiziger het beste kan bezoeken en welke accommodaties daar het best bij passen. Natuurlijk afhankelijk van het doel van de vakantie zoals bijvoorbeeld het afstruinen van lokale marktjes, snorkelen of uitgebreid shoppen.

hotel-azie-booking-2

Shoppen en eten in Bangkok

Van de bijna 1800 ondervraagden, gaf 18% aan Bangkok het liefst te bezoeken om te gaan shoppen. 10% van alle deelnemers bleek de stad te kiezen voor een bezoek aan de tempels en 9% roemt de stad vanwege het eten. De combinatie van deze 3 aspecten, maakt Bangkok de nummer 1 in deze lijst.

Nederlanders kiezen voor Siem Reap en Chiang Mai wanneer bezoek van historische tempels bovenaan het verlanglijstje staat. Phnom Phen is volgens de Nederlandse reiziger de ideale plek om urenlang op de lokale markt rond te snuffelen terwijl de natuurliefhebber zijn hart kan ophalen in Kuching.

De mooiste accommodaties dichtbij de beste golven voor het surfen, zijn te vinden in Kuta Lombok in Indonesië en voor de ultieme duikervaringen gaat de Nederlander het liefst naar een hotel of andere accommodatie op het Thaise eiland Ko Tao. Toch liever snorkelen? Phi Phi Don, Gili Trawagan en Kota Kinabalu bieden de uitkomst met een uitgebreid aanbod aan hotels, resorts en andere accommodaties.

 

 

Voor een heerlijke strandvakantie blijkt Patong Beach op Phuket Island de ideale plek. En wie van shoppen houdt kan uitstekend terecht in Bangkok, Jakarta, Kuala Lumpur en Lat Krabang, zo blijkt uit het onderzoek.

De top tien meest populaire vakantiebestemmingen in Azië volgens Booking.com ziet er dit jaar als volgt uit:

  • Bangkok
  • Kuala Lumpur
  • Ubud
  • Chiang Mai
  • Kuta
  • Sanur
  • Jakarta
  • Seminyak
  • Lat Krabang
  • Gili Trawagan

hotel-azie-booking-3

Comments are closed.