Welke Zweden vakantie past bij jou?

Ben jij een Elandbewonderende Outdoorfan, een Museumverslindende Cultuurfanaat of misschien wel een Naaktzwemmende Avonturier of toch liever een Levensgenietende Flierefluiter? Met de campagne SwedishMoments laat VisitSweden vakantiegangers via een test ontdekken welke Zweden vakantie bij hen past. VisitSweden wil op deze ludieke manier laten zien hoe aantrekkelijk Zweden is.
zweden-vakantie

Voor ieder type selecteerde VisitSweden een aantal ideale reizen en favoriete Zweedse bestemmingen. Doe gauw de test op swedismoments.nl om te kijken waar jij terecht komt.

De Elandbewonderende Outdoorfan

Een elandbewonderende outdoorfan kiest niet voor gekunstelde stadstuintjes en aangelegde dierenparken. Aan een mooi meer, op een met mos bedekte steen, geniet hij met een verrekijker in zijn ene en het boek “Flora en fauna van Zweden” in zijn andere hand. Bij hem draait alles om de echte beleving. De mooiste routes bewandelen, rondstruinen in een authentieke omgeving, vissen aan de haak slaan en oer-Zweedse maaltijden eten in de roodste huisjes. En als er dan ook nog een eland opduikt – kalm en statig bij het perfecte achtergrondlicht – ervaart de elandbewonderende natuurnerd het ultieme geluk. De outdoorfan is dol op het allemansrätt en alle hoofdstukken in de reisgids die over eetbare planten, vogelrijke meren en koken op een houtvuur gaan, beloont hij met vijf van de vijf sterren.

 

ZIE OOK: Ontdek het gevarieerde landschap van Skåne in Zuid Zweden

 

Deelt statusupdates over zichzelf terwijl hij aan een schilderachtig meer van een pas gebakken visje zit te genieten.

Outdoor en elanden

Voor iedereen die van flora en fauna in zijn oorspronkelijke vorm houdt, is er in Zuid Zweden genoeg te doen. Je kunt hier volop wandelen, boot- en kanotochtjes maken, op zeesafari gaan, paardrijden, vissen, kamperen en fietsen. En er zijn nog veel meer plekken om te bezoeken, want door het allemansrätt kan iedere natuurliefhebber de bossen, weiden, meren en zee zelf te ervaren. Wil je tijdens je vakantie genieten van alles wat Moeder Aarde heeft gemaakt, dan is dit ons voorstel. Bekijk hier de ideale vakanties met jouw interesses en boek ze direct. Of laat je verder inspireren!

De Museumverslindende Cultuurfanaat

Een bezoek aan een vervallen ruïne is voor de museumverslindende cultuurfanaat het mooiste wat er is. Hij bezoekt een waslijst aan cultuurmonumenten en bezienswaardigheden en vinkt alle culturele hoogtepunten af. Dat zijn kastelen, landhuizen, markten, festivals, musea en oude stadswijken waar de huizen tegen elkaar aanleunen om niet om te vallen. Ook winkelen, architectuur en een cafébezoek staan op zijn to-do-list, en na een lange dag vol ervaringen én volle tassen valt de cultuurfanaat voldaan in slaap, met zijn reisgids op zijn buik. Deze reizigers vermijden gekunstelde pretparken en een teveel aan dennennaalden in hun schoenen. Nee, dan liever pittoreske stadjes, livemuziek en imponerende culinaire markten.

 

 

Deelt statusupdates over zijn fascinatie voor een superoude poort van een superoud huis in een superoude stadswijk.

Prikkeling van de zintuigen

Cultuur vind je overal en dat merk je vooral als je Zweden vanuit een cultureel perspectief wil beleven. Musea, markten, kastelen, cultureel erfgoed, muziekfestivals, culinaire festivals, galerieën en architectuur. Overal in het land vind je bezienswaardigheden waar met name cultuurliefhebbers van zullen genieten. Wil je het afwisselende Zweedse cultuuraanbod volop ervaren, neem hier dan een kijkje bij de ideale rondreizen en beste culturele tips uit Zweden.

De Levensgenietende Flierefluiter

De Levensgenietende Flierefluiter waardeert zijn vakantie op basis van het aantal meters dat hij naar het strand moet afleggen en het aantal bladzijden van het boek dat hij die dag heeft gelezen. Hij voelt zich het meest op zijn gemak als hij door idyllische stadjes kan struinen, van heerlijk eten kan genieten, rustig de omgeving kan bekijken en de zon langzaam in zee ziet zakken. De slenteraar vermijdt overvolle tenten, lange rijen en lastige uitdagingen en geeft de voorkeur aan rustige stranden, mooie dagtochten en een geringe stimulans die meer feel-good hormonen aanmaakt dan een versnelde hartslag. Zijn meest actieve bezigheid kan het monteren van de hangmat of het zoeken naar de juiste lighouding in zijn strandstoel zijn.

Deelt statusupdates over het uitzicht vanuit zijn hangmat op de veranda.

Genieten staat voorop

Voor iedereen die vindt dat een vakantie gewoon een vakantie moet zijn, zijn er in Zweden veel plaatsen om te ontspannen en te genieten van o.a. de gastronomie of een ongeëvenaard uitzicht. Schilderachtige boottochtjes, zandstranden, kliffen, gastronomische tochtjes, restaurants, delicatessenwinkels en cafés. Maar gewoon een huisje huren, goed eten en ontspannen op de veranda is ook niet slecht als je volop van het leven wilt genieten.

De Naaktzwemmende Avonturier

Ontspannen doe je thuis, vindt de Naaktzwemmende Avonturier die tijdens zijn vakantie veel ervaringen opdoet en avonturen beleeft. Hij moet bergen beklimmen en stroomversnellingen overwinnen, én fietsen doet hij het liefst in een snel tempo. Maar de avonturier geniet ook van minder snelle activiteiten, zolang zijn hart daar maar sneller van klopt en hij kan rillen van plezier. Zoals naakt zwemmen in de maneschijn, windsurfen tijdens een matige storm, zijn smaakpapillen trakteren op een lokale delicatesse of een wedstrijdje “wie vindt de hoogste en meeste spectaculaire klif”. Hij vindt het geen probleem om tijdens zijn reis verschillende plaatsen aan te doen. Niet zolang hij door het allemansrätt nog meer magische dingen rondom zijn gehuurde vakantiehuisje ontdekt.

Deelt statusupdates over zijn torenhoge adrenalinegehalte door de activiteiten van de afgelopen dag.

De Zweedse bergen, meren en bossen door

Door het afwisselende landschap en de activiteiten heeft iedereen die voor een actieve vakantie in Zweden kiest de mogelijkheid om zijn adrenalinegehalte te verhogen. Klimmen, raften, kajakken, duiken, kite- en windsurfen, fietsen, vissen en naakt zwemmen zijn een paar activiteiten die je als avontuurlijke vakantieganger in Zweden kan beleven. Zowel in het noorden als in het zuiden vind je gegarandeerd activiteiten waarvan je hart sneller zal kloppen.

Comments are closed.