Zweden aanwezig op de Vakantiebeurs 2015

Ook dit jaar zijn er weer een aantal Zweedse toeristische regio’s aanwezig op de Vakantiebeurs in de Jaarbeurs in Utrecht. De Zweedse stand bevindt zich in hal 10, D 040.
zweden-schaatsen-vallan

Dalarna

In Dalarna, het ‘Zweden in miniatuur’, met de rode huizen, bergen, bossen, sprankelende meren en open, glooiende akkers kun je eindeloos wandelen, fietsen, vissen, zwemmen en kanoën. Of kom beren spotten in het berenpark in Orsa Grönklitt, breng een bezoek aan de kopermijn in Falun (werelderfgoed), dans om de meiboom tijdens de grootste midzomervieringen, ga naar elandenparken, en in de winter kun je genieten van een hondensleetocht, sneeuwscootersafari’s, sneeuwschoenwandelen en kun je schaatsen op de eindeloze bevroren meren. Dit is Dalarna.

In the Middle of Scandinavia

In the Middle of Scandinavia is een verzamelnaam voor de vier, centraal gelegen outdoor regio’s (Gävleborg, Örebrolän, Västmanland, Värmland) in het midden van Zweden. Hier begint de Zweedse wildernis waar de wilde dieren leven. Er kan zomaar een eland tussen de bomen staan, een veelvraat langs lopen of een lynx in een boom zitten. Je weet alleen nooit wanneer en waar. Dat maakt het juist zo spannend. Het beste tijdstip? Trek er in de schemering op uit en misschien maak je het mee: massieve geweien, een galmend burlen, stoom uit de neus … een oerervaring. Spot je de Zweedse big 5 liever in een omheind terrein boek dan een wildsafari. Qua outdoor-activiteiten kom je aan je trekken door een kanotrekking te doen of te kajakken. Door te mountainbiken en wandelen in de Zweedse natuur en te zwemmen in een van de duizenden meren voel je je een echte Zweed. ’s Winters is het hier ideaal om te skiën, langlaufen en om te schaatsen.

Norrköping

Norrköping is de 10e stad van Zweden met ongeveer 90.000 inwoners. De stad ligt 100 kilometer ten zuidwesten van Stockholm. De historische binnenstad ligt aan de Bråviken-baai waar je spectaculaire boottochten kunt maken in door de scherenkust en over het Götakanaal. In Norrkoping zelf vind je prachtige monumenten. Behalve musea, winkels en restaurants kun je er ter plekke genieten van heerlijke verse vis. In het nabij gelegen Kolmården – het grootste dierenpark van Scandinavië- kun je naar de Sea World met een dolfijnenshow. Verder vind je er de ‘Dolfijnenexpres’ – een spannende achtbaan-, de ‘Tijgerwereld’ en ‘Safari’, de wereld van de Afrikaanse dieren. Je bekijkt de verschillende delen van de dierentuin en het safaripark vanuit de lucht. Vanuit je stoeltje in de gondelbaan zweef je vlak boven de leeuwen, giraffes en andere dieren. Ook leuk om er te bekijken zijn de beroemde Zweedse gorillabroers Enzo en Echo.

Linköping

Linköping is met 140.000 inwoners de 5e stad van Zweden. De stad ligt op 2,5 uur rijden ten zuiden van Stockholm en heeft een directe vliegverbinding met de KLM vanuit Amsterdam. De oude stad van Linköping is verplaatst naar een plek buiten de stad en is daar weer in zijn geheel opgebouwd. Dit veel bezochte openlucht museum heet Gamla Linköping. De huizen, straten, winkels, tuinen en de school zijn er authentiek en komen grotendeels uit de 2e helft van de 19e eeuw. Ook zijn er nog authentieke winkeltjes die je kunt bezoeken en waar je waren uit vervlogen tijden kunt kopen. In en rond Linköping kun je van alles doen voor een fantastisch dagje uit, zoals boottochten en cruises, wandelen, fietsen, vissen, jagen of kanoën. De stad is ook een makkelijk, centraal gelegen uitvalsbasis voor een bezoek aan Kolmården (het grootste dierenpark van Scandinavië), Astrid Lindgrens Wereld (het Pippi Langkous park) en het Götakanaal (het beroemde kanaal dat 190 kilometer lang is en 58 sluizen heeft). Dit grootste bouwproject dat ooit in Zweden is ondernomen werd tussen 1810 en 1832 aangelegd door de beroemde ingenieur Baltzar von Platen.

Gold of Lapland

Ruige natuur, sprankelende meren, woeste bergtoppen, maar ook de beroemde Västerbotten kaas, de indrukwekkende geschiedenis van de mijnindustrie en een eindeloos aanbod aan culturele, actieve en culinaire uitstapjes. Dát is Gold of Lapland, het noordelijke deel van Västerbotten. Dit deel van Lapland is een perfecte bestemming voor zowel avontuurlijke vakantiegangers, rustzoekers als actieve families. Geniet in elk jaargetijde van deze adembenemende Zweedse regio!
 

 
Met de prachtige combinatie van bergen, meren en bossen is het niet verwonderlijk dat dit deel van Lapland heel wat outdoor activiteiten voor je in petto heeft. Je kunt er uitstekend fietsen, wandelen, vissen, paardrijden of raften. Ook in de winter is deze regio een avontuurlijke bestemming. Beleef een echte adrenalinekick met een sneeuwscooter safari, sledehondtocht of ga downhill skiing in de diverse skigebieden. Natuurlijk kun je ook op je gemakje genieten van het sneeuwlandschap met een heerlijke winterse wandeling, ontspannen paardrijdtocht door de bergen of een dagje ijsvissen. En natuurlijk moet je minstens één keer in je leven het Noorderlicht hebben meegemaakt. Dat kan hier allemaal!

SCR (Zweedse Camping Bond)

De mogelijkheden voor kamperen in Zweden zijn overweldigend en de keuze is geheel aan jezelf. Wat te zeggen van een hoog in de bergen gelegen vakantiehuisje in Noord-Zweden of een vakantiehuisje aan zee, ergens aan de uitgestrekte kust? Een camping aan een diep donker meer, zo fraai dat het je de adem beneemt? Een stuga in een vakantiepark in de buurt van bijvoorbeeld de levendige stad Malmö of helemaal geïsoleerd in de diepe wouden van Småland met de dichtstbijzijnde buren flink wat kilometers verderop?
 
ZIE OOK: Zweedse Campinggids 2015 is uit
 
Veel campings in Zweden zijn het hele jaar geopend. Het aanbod van vakantiehuisjes varieert van eenvoudige trekkershutten of stuga’s tot aan volledig ingerichte en van alle gemakken voorziene bungalows. In de 32e uitgave van de nieuwe campingcatalogus ‘Swedish camping’ vind je de grootste selectie van campings en vakantiehuisjes in Zweden. Ook staat er praktische informatie in over het land en uitgebreide informatie (openingstijden, routebeschrijving en faciliteiten) over de bijna 500 campings in Zweden die aangesloten zijn bij SCR, de Zweedse Campingbond. De gids is gratis af te halen in de stand van VisitSweden (hal 10 D040).

Comments are closed.