Top 5 trending topics deze week

Benieuwd wat er afgelopen week trending was op het gebied van reizen? Wij hebben een top 5 voor jou samengesteld. Onder andere veel aandacht voor de val van de muur in Duitsland en het Glow Festival in Eindhoven. Veel leesplezier!

Thüringen 25 jaar na de val van de muur

De vreedzame revolutie van de DDR-burgers en de val van de muur op 9 november 1989 luidde het einde van de DDR en de scheiding tussen Oost- en West-Duitsland in. Vijfentwintig jaar later laat deze gedenkwaardige gebeurtenis nog steeds diepe emoties achter. Lees hier het hele artikel.

thuringen-25-jaar-historie

Druk bezocht openingsweekend lichtkunstfestival GLOW

‘Stad in beweging’, zo luidt het thema van de negende editie van lichtkunstfestival GLOW, dat afgelopen zaterdag in Eindhoven van start ging. Het openingsweekend heeft naar schatting 125.000 mensen op de been gebracht. Lees hier het hele artikel.

glow-eindhoven-nederland

Heel Duitsland viert 9 november val van de Muur!

Symbolischer kan het eigenlijk niet: 25 jaar na de val van de Muur opende in San Francisco onlangs een DDR-restaurant. Ostalgie aan de Westcoast, de eenwording is compleet. Ook in Duitsland zelf hebben oost en west elkaar na een kwart eeuw weer helemaal hervonden. Lees hier het hele artikel.

Checkpoint Charlie

Checkpoint Charlie


Kerstmis in Zuid-Limburg

Het Zuid-Limburgse kerstseizoen staat weer voor de deur. Zo opent Kerststad Valkenburg, vanaf 17 november 2012, haar poorten naar de sfeerrijke ondergrondse kerstwereld en worden er begin december door heel Zuid-Limburg vele leuke kerstactiviteiten georganiseerd. Lees hier het hele artikel.

kerstmarkt-valkenburg

Het Maatricht van Eva

Maastricht. Het kleine Duitsland in Nederland. Elke keer als ik in de stad kom heb ik het gevoel dat ik op vakantie ben. Je verstaat de mensen amper en overal worden je wafels aangeboden (waar ik natuurlijk geen nee tegen zeg). Het is een prachtige stad die een grote dosis sfeer bezit. Lees hier over het Maastricht van Contributor Eva.

maastricht-brug

Op de hoogte blijven?

Wil je elke week dit overzicht in je mailbox krijgen? Abonneer je nu op onze nieuwsbrief.

Comments are closed.