Druk bezocht openingsweekend lichtkunstfestival GLOW

‘Stad in beweging’, zo luidt het thema van de negende editie van lichtkunstfestival GLOW, dat afgelopen zaterdag in Eindhoven van start ging. Het openingsweekend heeft naar schatting 125.000 mensen op de been gebracht. Nog tot en met zaterdag 15 november zijn de lichtinstallaties, -sculpturen, -projecties en -performances van kunstenaars uit binnen- en buitenland vanaf 18.30 uur gratis te bewonderen in de binnenstad en op Strijp-S.

glow-eindhoven-nederland

Officiële opening

GLOW werd afgelopen zaterdag officieel geopend door burgemeester Rob van Gijzel bij de Augustijnenkerk in Nederland. De voorzijde van deze kerk is het decor voor de haarscherpe audio-visuele productie Stereo van de Tsjechische kunstgroep The Macula, één van de publieksfavorieten, naast de kleurrijke projectie van Ad Lib Créations op de Catharinakerk.

 

ZIE OOK: Vakantie tips in eigen land

 

Veel waardering is er ook voor Figures that wander van United-C, een doorlopende performance van vier dansers achter een semi-transparant lamellengordijn en het ingenieuze [M]ondes, een bewegende lichtsculptuur van het Franse kunstenaarsduo Atsara. Door zich aan te sluiten bij de eSphere, een interactieve laag om GLOW en GLOW NEXT heen, kunnen bezoekers met hun smartphone hun favoriete projecten belonen met een ‘hartje’ en dit onmiddellijk delen via social media.
 

 

GLOW NEXT

Liefhebbers van experimentele en innovatieve lichttoepassingen kunnen terecht op GLOW NEXT op Strijp-S aan de rand van het centrum. Daar kunnen bezoekers bijvoorbeeld ervaren welke invloed licht heeft op waarneming en gedrag. Er zijn 18 projecten te bewonderen. Het project Sacade Based display scoort goed. Zonder enig projectiescherm en met behulp van slechts één enkele LED-verlichtingslijn, zijn tweedimensionale, spookachtige beelden te zien, die lijken te hangen in de lucht. Bijzonder is dat bezoekers het hoofd moeten schudden om het effect te zien. Ook voert NONTAK bij MU iedere avond om 21:00u de live performance LATE SPECULATION uit.

Gratis toegang

Lichtfestival GLOW is gratis te bezoeken. Alleen voor de speciale voorstelling Transcendent Flow van Casa Magica in de Augustijnenkerk (Paterskerk) wordt een entreeprijs van € 4,00 gevraagd. Deze indrukwekkende licht- en geluidshow wordt een aantal keer per avond vertoond en biedt in de kerk plaats aan een beperkt aantal personen per show. Reserveren vooraf via www.gloweindhoven.nl.

Meer informatie

GLOW en GLOW NEXT, van 8 tot en met 15 november 2014 in het centrum van Eindhoven en op Strijp-S. Openingstijden vrijdag en zaterdag van 18.30 tot 24.00 uur, zondag tot en met donderdag van 18.30 tot 23.00 uur. Actuele informatie op de website www.gloweindhoven.nl.

Comments are closed.