Het Maastricht van Eva

Maastricht. Het kleine Duitsland in Nederland. Elke keer als ik in de stad kom heb ik het gevoel dat ik op vakantie ben. Je verstaat de mensen amper en overal worden je wafels aangeboden (waar ik natuurlijk geen nee tegen zeg). Het is een prachtige stad die een grote dosis sfeer bezit. Je kunt er heerlijk winkelen, genieten van de natuur en ook zijn er genoeg gezellige barretjes en restaurants. Zeker in de koudere dagen, zo rondom kerst, is Maastricht een aanrader. De sfeer is op dat moment optimaal, er zijn momenten dat ik vergat dat ik in Nederland was en mij op een knusse kerstmarkt in Duitsland waande.

Wil je een weekendje er even tussen uit maar niet te veel ‘gedoe’, ga dan zeker voor Maastricht. Een weekend is net genoeg om al het moois wat de stad te bieden heeft te zien en je hebt het gevoel alsof je even het land uit bent. Als je er dan toch bent, vergeet vooral niet de dominicanenkerk te bezoeken. Dit is een gotisch kerkgebouw in het centrum van Maastricht waar een bibliotheek is geingebouw. Naar mijn mening een perfecte combinatie!

maastricht-brug

maastricht-plein-1

Drukke winkelstraat in Maastricht

Drukke winkelstraat in Maastricht

maastricht-plein

Dominicanenkerk in Maastricht

Dominicanenkerk in Maastricht

Maastricht-1

maastricht-kerk

maastricht-kerk-1

maastricht-kermis

Maastricht-rondvaart

Comments are closed.