Top 10 vakantie verlanglijst volgens verkeersbureaus

Top 10 vakantie verlanglijst volgens verkeersbureaus

Sinterklaas moet diep in zijn buidel tasten om aan de vakantie verlanglijst van Nederland te voldoen. Australië is het populairste vakantieland en New York de meest gevraagde citytrip als geschenk van de Goedheiligman. 25% verkiest een Europese bestemming boven een intercontinentale vakantietrip. Dit blijkt uit een enquête van Vakantie.nl, waarin 1646 bezoekers de vraag beantwoorden welke reis zij het liefst van de Goedheiligman cadeau krijgen.

Ook zonder de financiële steun van Sinterklaas bezoekt 27% evengoed het land of de stad dat bovenaan het wensenlijstje staat. Bijna de helft doet dit binnen een jaar en een kwart van de vakantiegangers binnen een half jaar.

‘Down under’ populairst

45% kiest voor de droombestemming Australië vanwege de natuur. De ‘no worries-mentaliteit’ spreekt ook veel van de respondenten aan. Voor 25% is de geschiedenis en cultuur van het land doorslaggevend bij het bepalen van de vakantiebestemming. 10% kiest voor een bepaald land om een bezoek aan familie, vrienden of geliefden te brengen. Zuid-Afrika ontbreekt opvallend genoeg in de Top 10 landen.

Top 10 landen met een verkeersbureau

1. Australië
2. Verenigde Staten
3. Nieuw-Zeeland
4. Griekenland
5. Indonesië
6. Spanje
7. Thailand
8. Malediven
9. Curaçao
10. Argentinië

‘The Big Apple’

De top 10 steden bestaat voor 60% uit steden binnen Europa. New York wint ruim, met maar liefst 20%. De bezienswaardigheden en het hippe en trendy stadsgevoel maken New York tot de populairste citytrip. Barcelona volgt op een tweede plaats met 12%. Romantisch Parijs valt opmerkelijk genoeg buiten de wenslijst met favoriete steden.

Top 10 steden met verkeersbureau

1. New York
2. Barcelona
3. Rome
4. Istanbul
5. Venetië
6. Wenen
7. Las Vegas
8. Marrakech
9. Londen
10. Antwerpen

Bekijk de volledige vakantie verlanglijst op: www.vakantie.nl/verlanglijstje

Comments are closed.