Natuur in Spanje

natuur-icoon-verkeersbureausDe verschillende landschappen in Spanje zullen je zeker fascineren. Geniet van alle prachtige natuurgebieden die je in Spanje zult tegenkomen. Van noord tot zuid, van oost tot west Spanje ontdek je schitterende natuur.

het looppad van Caminito del Rey

 

 

Spanje heeft een gevarieerd landschap en natuur. Er is een groot aantal natuurparken te vinden op het vasteland en op de Spaanse eilanden. Het land heeft goed geconserveerde bossen. Een advies om de natuur in Spanje goed te leren kennen is om op stap te gaan met een gids. Zij kunnen je de flora en fauna van Spanje perfect laten ontdekken. Vergeet niet je camera mee te nemen om alles op beeld vast te leggen!

Verschillende diersoorten

In Spanje vind je een aantal beschermde natuurgebieden. Naast een aantal bedreigde diersoorten vind je hier ook veel onbekende diersoorten. In sommige natuurgebieden kun je ‘the big five of Iberian wildlife’ vinden: de bruine beer, de Iberische lynx, wolven, Iberische keizerlijke adelaar en de lammergier. Je kunt er meer dan 560 soorten vogels vinden en zelfs walvissen en dolfijnen spotten. Tijdens tochten met een gids kun je meer te weten komen over de bijzondere dieren die in Spanje leven en prachtige foto’s maken.

Sierra de Guadarrama, Madrid

Het nationale park Sierra de Guadarrama in Madrid is een aanrader voor hiking- en klimfanaten. Het feit dat het park niet beïnvloedt is door de mens, maakt het erg fijn om te wandelen en alle zorgen te vergeten. Het landschap en de eigenschappen van het park zijn gevormd met meren, ijs cirkels en uitgestrekte velden vol met den.

Ses Salines, Formentera

Bekijk de natuur van Formentera

Natuurpark Caldera de Taburiente, La Palma

Bekijk het natuurpark Caldera de Taburiente op La Palma

Pont d’en Gil, Menorca

De natuurlijke brug van Menorca, Pont d’en Gil

Landhuizen

Een landhuis is voor echte cultuursnuivers van Spanje zeker een aanrader. Een zogenaamde ‘casa rural’ is de ideale plek om te relaxen en te genieten van de natuur. Vaak kun je hier ook appelwijn drinken recht uit het vat, boerderijdieren voeren, lokale producten helpen oogsten of produceren en deze producten ook weer zelf koken. De agrocultuur in Spanje helpt je de lokale cultuur te leren kennen. In veel van deze boerderijen kun je verblijven in de eigenaar en de familie. In sommige gevallen kun je het hele huis huren en zo helemaal tot rust komen.

Caminito del Rey

De Caminito del Rey is een wereldberoemd wandelpad van 7,7 kilometer in Zuid-Spanje. Het is onlangs gerestaureerd zodat het veilig is om het pad te bewandelen en in 2016 weer opengesteld voor het publiek. Het pad begint in een donkere voetgangerstunnel die je al snel ziet zodra je de auto hebt geparkeerd op de parkeerplaats. Je loopt het eerste stuk over houten loopplanken waarna je uitkomt in een beeldschoon dal. Hier kun je stoppen voor een picknick. Het uitzicht is perfect om foto’s te schieten. Tijdens de wandeling zul je zien hoe mensen vroeger hun leven riskeerden op het pad. Na enige tijd zit je op een hoogte die voor mensen met hoogtevrees wat lastiger zal zijn. Het oude pad dat de mensen afgingen zit nog steeds in de wand, een paar meter onder het huidige, vernieuwde pad.

Hoogte Caminito del Rey

Het bekendste deel van het pad zie je net iets voordat de wandeling is afgelopen; de hangbrug. Dit is een ijzeren rek waar je doorheen loopt om bij het einde te komen van de wandelroute. Hier kun je diep naar beneden kijken het dal in, naar het stuwmeer en kun je de waterkrachtcentrale van El Chorro zien. Als je bij de uitgang komt staat er een bus klaar om je terug te brengen naar het beginpunt. De bus rijdt elk kwartier gratis terug.

Brug van Caminito del Rey