Natuur in Palma

natuur-icoon-verkeersbureaus De natuur en La Palma zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het eiland dat gevormd is door een vulkanische uitbarsting kent vooral ook veel groen. Zeer bijzondere, en ook vele inheemse, planten en bomen zijn op La Palma te vinden. Het relatief kleine eiland kent ook veel hoogteverschillen (-3500 tot 2426 meter). Dit leent zich uitstekend voor spectaculaire uitzichten. De zwarte zandstranden in de blauwe Atlantische oceaan maken het plaatje af.

Bosquedelos op La Palma

Bosquedelos

Mirador de la Cumbrecita

Uitzichtpunt van La Cumbrecita. El Paso, West. Geniet hier van een prachtig uitzicht over de Taburiente National Park Caldera. Het uitkijkpunt is gemakkelijk te bereiken via de wegen van de dennenbossen van El Riachuelo.

De mirador la Cumbrecita La Palma

De mirador la Cumbrecita

wandelaars in La Caldera  La Palma

wandelaars in La Caldera

Pico Bejenado spectaculaire uitzichten

El Paso, West. Na een twee uur durende wandeling, bereik je de top van Bejenado en dat is zonder twijfel een van de meest spectaculaire uitzichten van de Canarische Eilanden. Vanaf hier kun je de Caldera de Taburiente en de omliggende gebieden te zien.

La Caldera de Taburiente

El Paso, West. Het landschap van La Palma wordt echt uniek en indrukwekkend als je La Caldera de Taburiente bereikt. Caldera de Taburiente is in 1954 verklaard als Nationaal Park. De wetenschappelijke betekenis van het gebied en zijn ruige landschappen hebben altijd duizenden bezoekers getrokken, die jaar na jaar, met open mond hebben staan staren naar de kolossale natuurlijke schoonheid van het park.

La Caldera de Taburiente La Palma

La Caldera de Taburiente

Wandeling langs Fuencaliente

El Paso, Fuencaliente. Deze wandeling langs de vulkanen is de meest populaire route op het eiland. Het is een pittige wandeling, maar het is de moeite meer dan waard.

Hoogste punt Roque de los Muchachos

Garafía. Roque de los Muchachos is het hoogste punt van het eiland en de thuisbasis van het astronomisch observatorium. Dit gebied biedt je goede mogelijkheden om te wandelen en je kunt een bezoek brengen aan het astronomisch observatorium.

Cubo de La Galga

Puntallana, Oost. Cubo de La Galga is de thuisbasis van het beste voorbeeld van een oud laurierbos op het eiland. Het laurierbos is een aanrader vanwege de buitengewone schoonheid en het brede scala van verschillende soorten groen intrigeert bezoekers en de lokale bevolking.

Bosque de Los Tiles

San Andres y Sauces, Noordoost. Net als Cubo de La Galga is Bosque de Los Tiles een van de belangrijkste laurierbossen op de Canarische Eilanden. Op dit moment maakt het deel uit van het hart van de La Palma World Biosphere Reserve. Het bos werd in 1982 uitgeroepen tot een World Biosphere Reserve. Het herbergt een uitzonderlijk erfgoed van laurierbos soorten.

Marcos en Cordero

San Andres y Sauces, Noordoost. In het noordoosten liggen de waterbronnen Marcos en Cordero. Deze bronnen zijn de belangrijkste bronnen op La Palma en op de Canarische Eilanden. Ze stromen dicht bij een watergeul dat langs de rechterkant van de Agua ravijn loopt. Dit wordt beschouwd als een van de meest spectaculaire wandelingen op het eiland.

Drakenbomen

Garafía, Noordwesten. Er zijn vele spectaculaire drakenbomen (Dracaena draco) te vinden in Buracas (Las Tricias). Andere plekken op La Palma waar je drakenbomen kunt vinden zijn in Franceses, El Tablado en El Jaral.

De wereldberoemde zwarte zandstranden van La Palma

La Palma staat bekend om haar zwarte zandstranden waar je actief bezig kunt zijn zoals met beachvolleybal. Maar je kunt er ook met quads over het strand rijden. Op een aantal woestijnachtige stranden kun je juist genieten van de rust en stilte. In tegenstelling tot het zwarte zand is het zeewater aan de kust van La Palma kristalhelder. Doordat de zon op La Palma het hele jaar door schijnt en de gemiddelde temperatuur van het zeewater 20 graden is, kun je elke dag op het strand genieten. Zonnen op La Palma betekent relaxen en de unieke stranden, met elk hun eigen karakter ontdekken.

Een aantal stranden die je op La Palma kunt bezoeken zijn:

  • Puerto Naos beach
  • Charco Verde beach
  • La Zamora beach
  • Echentive beach
  • El Faro beach