Natuur op Menorca

natuur-icoon-verkeersbureaus Het eiland Menorca heeft een divers landschap. Er zijn grote weidse vlaktes, kliffen, heuvels en bergen, grotten en nog veel meer. Waar je voorkeur ook ligt, voor elke bezoeker is er op Menorca wel iets te vinden.

Cales Covas

Cales Covas is een baai in het zuiden van Menorca. De baai bevindt zich tussen twee steile rotswanden. Het bereiken van Cales Covas gaat per voet. Ongeveer een kilometer van Calas Covas parkeer je je voertuig en het laatste deel loop je over een zandpad. In de zomer kun je vanaf hier een kayak huren en een rondje varen in de baai. Rondom de baai vind je grotten in de rotswanden, vandaar de naam Calas Covas: inhammen en grotten.

Cales Covas bereik je alleen per voet of per boot.

Cales Covas bereik je alleen per voet of per boot.

Cap de Sa Paret en Cap Fornells

Cap de Sa Paret en Cap Fornells liggen ten noorden van het plaatsje Fornells. Wie van steile kliffen houdt moet hier zeker langsgaan. Het gebied bestaat uit scherpe rotsen en vanaf de kliffen heb je een prachtig uitzicht over de nabijgelegen baaien.

Vanaf Cap Fornells heb je uitzicht over de kliffen en de zee.

Vanaf Cap Fornells heb je uitzicht over de kliffen en de zee.

Illes des Porros

Naast de vuurtoren Cavalerria ligt het gebied Illes des Porros. Hier zie je steile kliffen en het land bestaat uit scherpe rotsen. Vergeet zeker niet de donkere grot te betreden! Aan het einde van de grot heb je een geweldig uitzicht over de golven die stukslaan tegen de kliffen.

Durf jij de grot te betreden?

Durf jij de grot te betreden?

Pont d’en Gil

In het westen van Menorca, enkele kilometers van Ciutadella af, bezoek je Pont d’en Gil. Parkeer je auto en loop het laatste stuk naar deze prachtige natuurlijke brug. Aan deze kant van het eiland geniet je van een prachtige zonsondergang, dus bezoek Pont d’en Gil aan het einde van de middag/avond!

De natuurlijke brug van Pont d'en Gil.

De natuurlijke brug van Pont d’en Gil.

Parque Natural de s’Albufeira des Grau

Het Parque Natural de ‘s’Albufeira des Grau is het natuurpark van Menorca. Het is een beschermd gebied en in het park vind je veel verschillende dieren, zoals verschillende eenden, hagedissen en kikkers. Wie meer over het gebied wilt leren kan de gratis expositie S’Albufera des Grau, the Nucleus of the Biosphere Reserve bezoeken. Hier wordt je alles uitgelegd over het natuurpark, de natuur en de dieren. Het gebied heeft ook 3 wandelroutes die zijn samengesteld door de bewoners van Menorca.

Wandel door de natuur van Menorca.

Wandel door de natuur van Menorca.

Tailot y Taula de Trepucó

De Tailot y Taula de Trepucó zijn overblijfselen uit de prehistorie. De Tailot’s zijn uitkijktorens en de Taula’s zijn tafels, bestaand uit reusachtige stenen. Het verhaal gaat dat hier vroeger reuzen hun maaltijd nuttigden. Deze Tailot’s en Taula’s vind je overal op het eiland, maar de Tailot y Taula de Trepucó zijn het grootst.

De tailot's en taula's vind je overal op het eiland.

De tailot’s en taula’s vind je overal op het eiland.

Platja Binisafúller

Platja Binisafúller is een klein strand in het dorpje Binisafúller in het zuiden van Menorca. Het strand is nog geen 40 meter breed en ligt in een baai. Het strand is niet zo bekend en fungeert vooral als badplaats voor de bewoners van het dorpje.

Het strand van Binisafúller ligt in de baai van het dorpje.

Het strand van Binisafúller ligt in de baai van het dorpje.

Es Canutells

De baai van Es Canutells is de plek waar de bewoners van Es Canutells hun bootje hebben liggen en genieten van het prachtige uitzicht over zee. Es Canutells heeft ook een klein strandje waar je in de zomer in alle rust kan zonnen.

De baai van Es Canutells.

De baai van Es Canutells.