Lahntal

In Lahntal (Lahndal) geniet je van intense rust en ontdek je een groot aantal charmante steden, waarin het lijkt alsof de tijd stil is blijven staan. Langs plekken met prachtige kastelen, burchten en imposante kerken stroomt de romantische rivier de Lahn.

Bezienswaardigheden

In Lahntal zijn veel sprookjesachtige steden en dorpen, met veel historische bezienswaardigheden. Laat de historie van het Lahntal je betoveren.

Eten & Drinken

In het Lahntal geniet je uiteraard van de typische Duitse keuken met de royale porties.

Hotels

Om helemaal tot rust te komen is het Lahntal een uitstekende vakantiebestemming. Vooral een verblijf in een van de vele hotels in het gebied is een echte aanrader.

Kunst & Cultuur

Wetzlar

In de historische steden in regio Lahntal vormen kunst en cultuur de sleutelbegrippen.

Natuur / Lahntal

Het Lahntal staat vooral bekend om de prachtige natuur, die enorme rust uitstraalt. Natuurliefhebbers, wandel- en fietsliefhebbers en watersportliefhebbers zijn hier op de juiste plek.

Sport & Vrije tijd

Sport & Vrije tijd in het Lahntal. De regio kent niet alleen talloze routes voor sportieve activiteiten zoals wandelen, fietsen en kanoën, er zijn ook veel verschillende kuuroorden om heerlijk te ontspannen.

Vervoer

Vervoer tips in het Lahntal.

Winkelen

De leukste stad om te winkelen in het Lahntal is Wetzlar.

lahntal

Reizen naar het Lahntal

Ben je toe aan een vakantie waar je kunt kiezen tussen intense rust en sportief bezig zijn? Dan is een reis naar het Lahntal een echte aanrader. Ontdek het variërende landschap te voet, te fiets, op het water of gewoon starend vanuit een uitzichtpunt. Het Duitse verkeersbureau van het Lahntal geeft tips over veel verschillende activiteiten, evenementen en accommodaties.

Bezienswaardigheden in het Lahntal

In het Lahntal zijn veel oude steden en dorpen, met talloze betoverende bezienswaardigheden. Van een hele oude brug in Marburg tot de’Groeve Fortuna’, een bezoekersmijn in Oberbiel. En natuurlijk zijn er in dit culturele gebied ook veel musea te vinden, zoals het radiomuseum in Bad Laasphe.

Runkel

Runkel

 

Ontvang gratis leuke Duitsland activiteiten

Je kunt meer handige Duitsland tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Duitsland plattegrond bij.

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

Overnachten in hotels

Voor de natuurliefhebber is een verblijf in Bad Endbach een waar walhalla en voor de de stedenliefhebber is Marburg een echt paradijs met leuke winkels. Bekijk de populaire hotels in het Lahntal.

Weilburg

Weilburg

Culinaire specialiteiten

Voor een typische Duitse maaltijd ben je in het Lahntal op de juiste plek. Vooral in de steden Marburg, Limburg en Wetzlar zitten veel leuke restaurants.

Blijf op de hoogte van het Lahntal

Blijf op de hoogte van het Lahntal met onze onze inspirerende nieuwsbrief vol Lahntal tips!

 

Ontvang gratis een brochure per post over jouw Duitse vakantieregio

Je kunt nu gratis een Duitsland brochure aanvragen over jouw Duitse vakantieregio. De brochures worden per post opgestuurd. Dat betekent dat je met een paar dagen vakantievoorpret kunt hebben over bestemmingen in Duitsland zoals bijv. Nedersaksen, Baden-Württemberg, Beieren of Noordrijn-Westfalen. Kies jouw Duitse regio uit de lijst en vul je gegevens in om de brochure gratis te ontvangen.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

 

 

 

Verkeersbureaus en VVV’s in Lahntal

Lahntal Tourismus Verband e. V.

Brückenstraße 2
35576 Wetzlar
Duitsland
Telefoon: +496441309980

twitter
Facebook: www.facebook.com/lahntal

 

Neem contact op met Verkeersbureau Lahntal

Met onderstaand formulier kun je contact opnemen met dit verkeersbureau. Vermeld altijd je e-mail adres of telefoonnummer zodat er contact met je opgenomen kan worden. Abonneer je ook op de nieuwsbrief om tips te ontvangen!

  • Schrijf je vraag in het Engels.

Kaart van het Lahntal

[google-maps width=674 height=400]