Bezienswaardigheden in het Lahntal

bezienswaardigheden-icoon-verkeersbureaus
In Lahntal zijn veel sprookjesachtige steden en dorpen, met veel historische bezienswaardigheden. Laat de historie van het Lahntal je betoveren.

Limburg

De historische stad Limburg staat bekend om de Romaanse dom met zeven torens en de oeroude stenen brug (1315) over de Lahn. De dom ligt op een rots, waardoor die hoog boven de stad uittorent. De kronkelige straten en romantische pleinen sieren deze prachtige stad.

 

 

Marburg

Deze universiteitsstad vormt een cultureel middelpunt in de regio. Het schilderachtige oude stadscentrum, het kasteel van de landgraven en de Elisabethkerk staan hier centraal. Het is niet alleen een historische, maar ook moderne en levendige stad. De gezellige terrasjes en drukke straatjes nodigen je uit voor een bezoek.

 

Ontvang gratis een brochure per post over jouw Duitse vakantieregio

Je kunt nu gratis een Duitsland brochure aanvragen over jouw Duitse vakantieregio. De brochures worden per post opgestuurd. Dat betekent dat je met een paar dagen vakantievoorpret kunt hebben over bestemmingen in Duitsland zoals bijv. Nedersaksen, Baden-Württemberg, Beieren of Noordrijn-Westfalen. Kies jouw Duitse regio uit de lijst en vul je gegevens in om de brochure gratis te ontvangen.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

 

Oberbiel

Om een fascinerend inzicht in de Hessische mijnbouwtraditie te krijgen bezoek je de bezoekersmijn ‘Groeve Fortuna’. Op 150 meter diepte krijg je onder begeleiding van voormalige mijnwerkers een indruk van de intensieve werkdag van een mijnwerker.

 

Ontvang gratis leuke Duitsland activiteiten

Je kunt meer handige Duitsland tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Duitsland plattegrond bij.

 

"*" geeft vereiste velden aan