365 dagen op reis

Eind dit jaar kwam Contributor Paul terug van 365 dagen reizen. Hij heeft in Noorwegen gefietst, een roadtrip door Scandinavie gemaakt, door Vietnam van zuid naar noord op de motor gereden en in Azie rondgetrokken met zijn backpack. Zijn doel was niet om lang weg te blijven. Het plan was genieten en als hij het zat was of het geld op was terugkomen. Lees zijn verhaal.

DCIM100GOPRO

Dit was mijn eerste grote backpacktrip en ik kan garanderen dat het niet mijn laatste backpacktrip is. Als ik terugdenk aan het laatste jaar krijg ik een hele grote glimlach. Soms blader ik mijn Facebook of Instagram en zie al die herinneringen! Soms heeft een slechte foto geweldige herinneringen! Ik heb veel geleerd over mijzelf, de mensen om mij heen en de wereld. Niemand neemt dat meer af. In dit artikel wil ik een aantal momenten en een aantal travelquotes van het afgelopen jaar delen.

 “Not all those who wander are lost.”

londen

Starten met backpacken

Als ik terugdenk aan het vertrek is dat als de dag van gisteren. Afscheid van familie en vrienden en op weg naar Beijing om de eerste maand door China te reizen. Vanaf dat moment opende ik een Instagram account en waar je mijn afgelopen jaar kan bekijken.

In China leerde ik echt backpacken in en outs van hostels, maakte ik kennis met andere reizigers en smulde van het heerlijke streetfood! Best in China was de plankwalk. Op een smalle plank langs een bergwand wandelen waar je 2000 meter naar beneden kan kijken.

ZIE OOK: De grote Grote Muur

Meer ervaring en vertrouwen

Thailand was land twee op mijn reis van biertjes met mede backpackers op Khao San Road tot luieren op het strand. Thailand was heerlijk. In Thailand voelde ik mij steeds meer backpacker worden en groeide het vertrouwen. Ik kon andere reizigers tips geven. Bijvoorbeeld over de veelvoorkomende scam bij de Poipet border. Dat was zo’n goed gevoel dat ik vanaf dat moment mijn blog schrijf voor medereizigers.

Mijn motto: Help other travelers, life is a journey not a competition!

Vietnam

Na o.a. mijn verjaardag, de kerstdagen en nieuwjaar op het paradijselijke eiland Koh Rong in Cambodja en ben ben ik in Vietnam met de motor van Ho Chi Minh naar Hanoi gereden. Zoals de mannen van Topgear ook gedaan hebben.

“Toeristen weten niet waar ze zijn geweest, reizigers weten niet waar ze heen gaan.”

Met de 17 uur durende lokale bus ben ik van Noord Vietnam naar Loas gegaan. Om daar de slowboat richting het zuiden van Laos the nemen. Met lokaal bedoel ik ook echt lokaal, overpakt met mensen, hun bagage en meereizende muizen. In Laos heb ik een stukje gelift om bij één van de mooiste watervallen Azie te kijken. Laos is een geweldig land. O.a. door bij te doen heb ik veel van het land kunnen zien.

Norway1

Zwaarste wat ik ooit gedaan heb

Na 31 uur in de bus van zuid Laos naar noord Thailand heb ik een van de zwaarste weken uit mn leven gehad. Eén week Muay Thai training en leven als Muay Thai bokser. Twee keer per dag 2.5 uur kickboks training. Bungeejumpen en downhill mountainbike in Chiang Mai ben ik naar Myanmar gevlogen. Wat zijn die mensen daar gastvriendelijk! Wat ik kan verklappen, Myanmar was voor mij het beste land van het jaar 🙂

Eenmaal in Maleisie heb ik met haaien gesnorkeld en Nemo gevonden! Aan de westkust heb je een geweldig eiland genaamd Penang, dat bekend staat om de streetart en streetfood. Na zes maanden ontmoette ik een eerste bekende uit Nederland en trakteerde ons zelf op een appartement in Kuala Lumpur met infinity pool op het dak!

DCIM104GOPRO

Een van de mooiste momenten van de reis was onverwacht thuiskomen. Niemand wist dat ik tussendoor even thuis kwam voor een bruiloft. Op deze manier kon ik op één dag familie en vrienden verassen. Een reis kost geld, maar deze momenten en uitdrukkingen op hun gezicht waren onbetaalbaar!

 

 

Nieuwe uitdaging

Het plan was tussen twee bruiloften te gaan fietsen. Na eerdere fietstochten had ik berekend dat het mogelijk moest zijn om in vijf maanden via Scandinavië 10.000 km te fietsen naar Griekenland. Na 3000 kilometer fietsen gaf de dokter in Trondheim het advies de fietstocht af te breken i.v.m. een blessure. Omdat ik toch nog veel wilde zien heb ik direct uit het vliegtuig een vriend gebeld. Of hij het leuk vond om te gaan roadtrippen door Scandinavië en de Baltische staten. Yes! En een week later waren we onderweg, wildkamperen en steden trips maakte de roadtrip gevarieerd en bijzonder.

berlin

Terug van de maand met de auto had ik nog 8 weken over. Deze wilde ik in de zon doorbrengen en keek naar tickets naar Griekenland en Spanje. Ik kocht een ticket naar Thailand. Simpel rekensommetje leert dat de 200 euro die het ticket meer kostte in 20 dagen terugverdiend was door eten en accommodatie. Gezien ik 60 dagen weg bleef “leverde” Thailand dus geld op. Na weer een week Muay Thai Training en het testen van mijn benen op de bergen in Chiang Mai ben ik naar Singapore gevlogen om dit land te bekijken.

“In the end we only regret the changes we didn’t take”

Wanneer boek jij jouw ticket om weg te gaan?

Tuurlijk zit het niet altijd mee maar houd dit in gedachte:

“Everything is allright in the end, if it is not allright it isn’t the end.”

Whats next?

Begin volgend jaar vervolg ik mijn reis in Oceanië.

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *