Een dagje Den Haag

Contributor Grietje ging een dag naar Den Haag. Zij vertelt ons hoe je jezelf het beste kan vermaken in deze stad. Lees de leukste tips over Den Haag!

Mauritshuis

Ochtend

Den Haag is een van de drie grootste steden van ons land, en heeft een heel eigen vibe. Amsterdam vult de straten aan met prachtige grachtenpanden en kanalen, Rotterdam gaat los op de moderne gebouwen. Wat Den Haag bijzonder maakt is dat er hier allerlei verschillende bouwstijlen naast elkaar kunnen bestaan. Van de middeleeuwen tot modern, jugendstil en art nouveau en natuurlijk werk van Berlage. Begin de dag met een rondje door de stad. Vanaf het buitenhof door de passage en via de Paleistuin langs het Lange Voorhout weer terug. Als je echt alle ins en outs wilt weten over de gebouwen die je tegenkomt dan is een gids zeker aan te raden.
Buitenhof

Lunch

Ik vroeg een aantal van mijn Haagse vrienden waar zij zouden gaan Lunchen in Den Haag. Het Achterommetje werd vaak genoemd, en terecht. Het Broodje van de Eeuw is zeker een aanrader. Ook een leuke verrassing is Lola’s. Een fietsenwinkel en koffiezaak in een. En wie in stijl wat wil eten, kan natuurlijk de Haagse Toren op. Op de 42ste verdieping drink je de hoogste drankjes in de wijde omgeving en geniet je van een prachtig uitzicht. Het strand, de ministeries en op heldere dagen kan je zelfs Rotterdam in de verte zien liggen.
Haagse Toren

Middag

Wie aan musea in Den Haag denkt, denkt natuurlijk aan het Mauritshuis. Maar wij gaan dit keer naar een van mijn favoriete Nederlandse kunstenaars: Escher. Zijn tekeningen hangen in het Paleis, niet ver van het Buitenhof. Heerlijk om je even te verliezen in de bizarre werelden die deze kunstenaar creëert. Naast de tekeningen zelf, zijn ook een aantal kamers ‘des Eschers’ ingericht. Met volledig geschilderde muren of de mogelijkheid jezelf te fotograferen met de beroemde bol in je hand.

Een andere optie voor een leuke middag beleef je in Madurodam. Nederland in het klein met bewegende autootjes en windmolens. Als kind ben ik er wel geweest, als volwassene niet meer. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet zeker wist wat ik ervan zou vinden. Maar ik werd echt blij verrast! Alles is prachtig en tot in detail gemaakt. En als je een fotografie liefhebber bent zoals ik, dan kan je je hier rustig een paar uur vermaken. Plant je camera tussen de bomen en speel met de scherpte-diepte.

Madurodam gracht

Avond

Wie de rauwe, urban kant van Den Haag beter wil leren kennen kan zijn hart ophalen bij F.A.S.T surfdorp. Aan het strand gelegen, maar weg van het Kurhaus en de pier is dit een wereld op zich. Alles en iedereen lijkt hier welkom en vrije expressie is de norm. Wij bezochten het Dreams Free festival, maar er zijn ook comedy nights, hippiemarkten, leuke eettenten en als je wilt kun je leren surfen!

Benieuwd naar hoe zo’n kleine wereld binnen een grote stad eruit ziet? Ik vertel je er alles over in mijn video! Kijk mee:

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *