Bezienswaardigheden in Den Haag

bezienswaardigheden-icoon-verkeersbureaus
Van het historische stadscentrum naar het strand duurt slechts 15 minuten met de tram of met de fiets. Hier worden pumps en pakken omgeruild voor slippers en een verkoelend biertje. Of stappen kitesurfers op hun board en wordt er door beachvolleyballers gestreden om wereldtitels in het Beach Stadium van Den Haag.

Mauritshuis

Het beroemde Mauritshuis in Den Haag is compleet vernieuwd. Na een ingrijpende renovatie heeft het in juni zijn deuren weer geopend. Het Mauritshuis toont het beste van de Nederlandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw. In het hart van de hofstad bevindt zich de compacte, maar wereldberoemde collectie schilderijen. Maak ook kennis met het “Meisje met de parel” van Vermeer, het “Putterje” van Fabritius en de “Anatomische les” van Rembrandt. In het Mauritshuis hangen talloze wereldberoemde schilderijen van de grote meesters. In totaal hangen ongeveer 800

Mauritshuis-den-haag

Bezoek het vernieuwde Mauritshuis

Madurodam

In Madurodam ontdek je waar een klein land groot in is. De grote verhalen achter de vele beroemde gebouwen komen in het wereldberoemde miniatuurpark tot leven. In Madurodam is er niet alleen veel te zien, er is vooral veel om samen te doen, zoals de Oosterscheldekering bedienen, containers op een vrachtschip laden in de haven van Rotterdam, leren vliegen op Schiphol of bieden op een bloemenveiling.

 

 

Binnenhof

Het politieke hart van Nederland klopt in Den Haag. Hier wordt de koers bepaald voor het Nederland van morgen. Het Binnenhof, de Ridderzaal en de Hofvijver behoren tot de meest herkenbare plaatsen van ons land. En wie weet… loop je zomaar een minister tegen het lijf tijdens je rondje Binnenhof.

Paleis Noordeinde

In Den Haag heb je kans op straat de koning, koningin of een prinses tegen het lijf te lopen. Al vier eeuwen is de stad de woon- en werkplaats van de Oranjes. Deze lange vorstelijke historie is tastbaar aanwezig. In de residentie is veel ‘koninklijks’ te beleven. Omringd door de leukste boetiekjes en de mooiste galeries ligt Paleis Noordeinde, het werkpaleis van de koning. Door de gezellige sfeer waarin het paleis is ondergedompeld, zou je bijna vergeten dat er ook nog gewerkt wordt. Het paleis is niet open voor publiek, maar je kunt er wel een glimp van opvangen terwijl je aan het shoppen bent in een Haagse winkelstraat.

 

Dit zijn de hotspots van Den Haag

Ontvang nu handige tips over Polen. Alleen vandaag ontvang je deze gratis!

 

Gemeentemuseum

De grootste collectie schilderijen van Piet Mondriaan ter wereld, een uitmuntende zilvercollectie, minutieus gedecoreerd Delfts Blauw en interactieve Wonderkamers in het beroemde gebouw van architect Berlage. Het Haags Gemeentemuseum is van alle tijd!

Gemeentemuseum-den-haag

Bewonder de grootste collectie schilderijen van Piet Mondriaan

Vredespaleis

Voel de warmte van de vredesvlam in je rug en kijk uit op het meest gefotografeerde gebouw van Den Haag: het Vredespaleis. Hier zetelen het Internationaal Gerechtshof, het enige gerechtelijke orgaan van de Verenigde Naties buiten New York, en het Permanent Hof van Arbitrage. Maar ook de prestigieuze Bibliotheek van het Vredespaleis en de Haagse Academie voor Internationaal Recht zijn hier gehuisvest waar jaarlijks honderden rechtenstudenten uit de hele wereld cursussen komen volgen. Dit prachtige gebouw en de organisaties die er gevestigd zijn, maken Den Haag wereldwijd herkenbaar als stad van Vrede en Recht. Tevens wordt hier nog dagelijks gewerkt aan een betere wereld.

Museum Escher in het Paleis

Niets is wat het lijkt in Museum Escher in Het Paleis. Hier stroomt water naar boven en veranderen vogels in vissen en lopen mannen eindeloos dezelfde trap op en af.

Panorama Mesdag

Kijk 360º in het rond en onderga de magische illusie van het zinsbegoochelende panorama van Scheveningen uit 1881. Het vergezicht op de zee, de duinen en het oude vissersdorp is geschilderd door H.W. Mesdag. Panorama Mesdag is zelfs het grootste panorama van Nederland met maar liefst een oppervlakte van 1680m2.