Afwisselend Cambodja

Cambodja, het relatief compacte buurland van Thailand, biedt heel veel afwisseling. Oude tempels, bounty stranden en fotogenieke stadjes in vervallen Franse stijl.  We bezochten het land in april voor de 2e keer, en vertellen je graag wat Cambodja zo afwisselend maakt.

Cambodja

De tempels van Angkor

Een van de meest indrukwekkende oude steden ter wereld is Angkor, een uitgestrekt gebied voor tempels. Van het prachtig gerestaureerde Angkor Wat, tot het sfeervolle overgroeide Ta Prohm. Deze laatste werd niet voor niets gebruikt in de film Tomb Raider. Angkor is de must-see attractie van Cambodja en vorig jaar kwamen er meer dan 2 miljoen bezoekers. Veel toeristen concentreren zich op het centrale gedeelte waar je de meest bekende tempels zoals de Bayon vindt. Koop een pas voor drie dagen en combineer de fiets en tuk-tuk om diverse tempels te bezoeken en je privé tempel ervaring te hebben.

Cambodja

De Bounty stranden Koh Rong en Koh Rong Samloen

Misschien niet heel bekend maar Cambodja heeft de mooiste bounty stranden van het Zuidoost Aziatische vasteland. Vergeet Thailand en Maleisië, voor perfect wit koraalzand en een azuurblauwe zee moet je echt hier zijn. Vijf jaar geleden kon je hier nog niet overnachten maar de hotels springen nu uit de grond. Van luxere bungalows aan privé stranden (voornamelijk op Koh Rong Samloen) tot aan basic rooms. De ongestructureerde bouw geeft wel problemen want afvalverwerking is er niet en door de toegenomen vraag zijn er ook problemen met de water-en stroomvoorziening. Voor nu kan je echter nog je eigen paradijs vinden en hoef je dit maar te delen met een handjevol andere geluksvogels. Dankzij de nieuwe speedboot kost het minder dan een uur om hier te komen vanaf Sihanoukville, een andere bekende Cambodjaanse strandbestemming.

Cambodja

Let’s go French in Kampot, Kep en Battambang

Slaperige stadjes met veel karakter. Niet in de laatste plaats door de enigszins vervallen oude Franse huizen. Ook dit is Cambodja! Een Cambodja waar de mensen vriendelijk zijn, het eten voortreffelijk smaakt en je zomaar langer blijft hangen dan je van plan was. Met een tuk-tuk, op de fiets of met een brommer, er is genoeg te zien in de omgeving van deze stadjes. Van nationale parken tot grotten vol met vleermuizen tot tempels.

Cambodja

Nachtleven en gruweldaden in Phnom Penh

De hoofdstad van Cambodja heeft een dubbel gezicht. Het is de plek waar je als reiziger het makkelijkst meer kunt leren over de rode Khmer periode. Nog niet eens zo lang geleden werd in een paar jaar tijd 1/5 deel van de bevolking afgeslacht en uitgehongerd. Plekken zoals de killing fields en de gruwel gevangenis Tuol Sleng Museum grijpen je echt bij de keel. Aan de andere kant is Phnom Penh ook een stad die snel ontwikkelt. Er komen steeds betere internationale restaurants en er zijn diverse nachtclubs. Verwacht echter zeker geen Bangkok of Singapore, Phnom Penh is hier nog mijlen ver van verwijderd. Phnom Penh heeft meer een small town uitstraling met onder andere hele fijne fruit markten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *