Dit zijn de leukste activiteiten met je vader op vaderdag

Aankomende zondag zetten we allemaal onze vader in het zonnetje. Heb je nog geen cadeau en wil je je vader toch authentiek verrassen? Ga wilde dieren spotten met papa in de Nederlandse steden, herbeleef jullie jeugd in de pretparken in Anaheim of neem hem mee naar de Zweedse natuur. Lees snel verder want wie weet ben jij de winnaar van de Zweedse gids.

Wandelen in de natuur en proef de lekkerste zoetigheden in Zweden

Dat het pas op 10 november Vaderdag is in Zweden, mag de pret niet drukken. Als je pa van het buitenleven houdt, dan is juni een goede tijd om van al het moois te genieten dat Zweden te bieden heeft. En het is dan ook veel sneller zomervakantie, zodat hij het toegezegde cadeautje ook zo kan verzilveren. Dit zijn de tips voor Vaderdag cadeaus in Zweden.

Fika

De Zweedse gewoonte om bij elke gelegenheid koffie te drinken er iets lekkers bij te eten, is heerlijk én feestelijk. Elk dorp heeft wel een bakkerij waar je kiest uit de lekkerste zoetigheden, van Kanelbullar (kaneelbroodjes) tot Kladdkaka (chocoladetaart, van Prinsesstårta (veel slagroom met marsepein) tot Semla (nog meer slagroom). Trek je knip en trakteer je vader, liefst zo vaak als het budget toelaat!

Eropuit

Wandelen is de beste manier om de Zweedse natuur van dichtbij te bekijken. Je komt op plekken waar andere niet kunnen komen en geniet van een paar uur ongestoorde rust. Wandelen is gezond, leidt vaak tot een goed gesprek en is ook nog eens goed voor de geest. Ontdek bijvoorbeeld de regio Småland, in het zuidoosten van Zweden, met de nieuwe gids van One Day Walks BV. 23 rondwandelingen, met zowel korte als lange tochten.

 

Win een Zweedse reisgids

Ontdek de regio Småland, in het zuidoosten van Zweden, met de nieuwe gids van One Day Walks BV. 23 rondwandelingen, met zowel kortere als lange tochten. Wij geven er eentje weg aan onze lezers. Wil jij daar kans op maken? Vul het formulier hieronder snel in en je hoort 21 juni 2019 of je gewonnen hebt.

"*" geeft vereiste velden aan

Geef je toestemming voor gegevensopslag?*
Verkeersbureaus.info mag mijn gegevens verwerken en opslaan. (zonder toestemming kun je niet meedoen met de prijsvraag)

 

 

Wildsafari

De big five van Zweden (eland, wolf, beer, lynx en veelvraat) zien er dan wel anders uit dan hun Afrikaanse collega’s, maar zijn er niet minder spectaculair om. Op eigen houtje maak je de meeste kans om een eland te zien; de rest is te schuw en weet zich goed te verstoppen. Een deskundige gids op een safari kan je ervan alles over vertellen en laten zien.

 

 

Ga wilde dieren spotten met je vader in de stad

Ben je een echt natuurmens of houd je meer van de stad? In beide gevallen is het spotten van wilde dieren echt iets voor jou. Bijzondere dieren zijn ook in de stad te zien. Soms is het een toevalstreffer, maar vaak hebben de dieren zich volledig aangepast aan de stad. Zo passen vossen zich erg makkelijk aan en worden ze steeds vaker in steden gespot, vooral ‘s nachts. Heb je al eens een halsbandparkiet gezien? Deze felgroene vogel is geen vreemdeling meer in de stad. Ga naar stadsparken en tuinen met je vader om de grootste kans te maken er een te zien.

Vind jij roofvogels ook fascinerende wezens? Dan zit je in de stad goed. Zo houdt de slechtvalk van hoge plekken. Torens en kantoorgebouwen behoren daarom tot de favoriete broedplek en zolang het hoog genoeg is zijn ze zelfs in het stadscentrum te spotten.

Als je echt geluk hebt spot je zelfs een zeehond in de stad. Heel af en toe wordt er een zeehond gespot in de stad. Zo is er al eens een opgedoken in de Amsterdamse grachten en ook in de Oude Gracht in Utrecht werd er een gezien.

Wil je het bijzondere dier extra goed kunnen zien samen met je vader? Geef je vader een verrekijker cadeau. De CL Companion van Swarovski Optik is het favoriete merk van vogelaars. Je neemt ze makkelijk mee en zo hoef je nooit meer iets te missen.

Beleef jullie jeugd opnieuw in Anaheim in Californië

Boek een rechtstreekse KLM vlucht naar Los Angeles en 12 uur later sta je met je vader in Anaheim. De bestemming die bekend staat om de amusementparken van Walt Disney en Knott’s Berry Farm. Maar Anaheim is meer dan dat. In een tijd waarin gezond en lekker eten belangrijk is tippen wij je het Anaheim Packing District. Hier eet je biologisch en naar keuze vegetarische gerechten bij Cultivation Kitchen. Tijdens een interview met chef-kok Joshua vertelde hij over zijn overwinning op kanker en waarom hij nu graag gezond kookt voor zijn gasten. Dit doet je weer beseffen hoe belangrijk het is dat we niet alleen goed voor onze aarde zorgen maar ook voor onszelf en de mensen om ons heen. Lees het verhaal hier.

Een muzikaal welkom bij Knotts Berry Farm

Een muzikaal welkom bij Knotts Berry Farm

Win een Zweedse reisgids

Ontdek de regio Småland, in het zuidoosten van Zweden, met de nieuwe gids van One Day Walks BV. 23 rondwandelingen, met zowel kortere als lange tochten. Wij geven er eentje weg aan onze lezers. Wil jij daar kans op maken? Vul het formulier hieronder snel in en je hoort 21 juni 2019 of je gewonnen hebt.

"*" geeft vereiste velden aan

Geef je toestemming voor gegevensopslag?*
Verkeersbureaus.info mag mijn gegevens verwerken en opslaan. (zonder toestemming kun je niet meedoen met de prijsvraag)

Comments are closed.