Anaheim

De Zuid Californische stad Anaheim is bij velen bekend van het iconische Disneyland Resort. Hier zette Walt Disney in de jaren ’50 zijn eerste park op. Zo’n pretpark bestond toen helemaal nog niet, het was het eerste ‘belevingspark’. Terwijl het park werd gebouwd liet Disney steeds een televisieploeg komen om verslag te doen van de voortgang. Toen het park open ging op 17 juli 1995, was het al een groot succes!

Cultivation Kitchen in Anaheim

Gezond eten bij Cultivation Kitchen


Anaheim is tegenwoordig meer dan alleen Disneyland. De stad heeft een levendige restaurant scene waar je goed en gezond kunt eten.

Reizen naar Anaheim

Reis naar Anaheim met het vliegtuig en auto. Vanaf de luchthaven ben je in minder dan 45 minuten in hartje Anaheim.

Vliegtickets naar Anaheim

Zowel KLM als Delta vliegen naar de luchthaven Los Angeles Airport bij Los Angeles. Anaheim heeft ook een kleinere luchthaven. Hier vliegen alleen nagenoeg geen internationale maatschappijen op. Op verkeersbureaus.info vind je voordelige vliegtickets en vliegaanbiedingen naar LAX. Bekijk de ticket aanbiedingen!

Visum aanvragen voor reizen naar Anaheim

Voor reizen naar Anaheim is een ESTA aanvraag verplicht. Zonder ESTA mag je niet naar Anaheim reizen. Zorg dat je voor vertrek je Anaheim ESTA aanvraagt.

Bezienswaardigheden in Anaheim

Een bezoek aan Disneyland Park in het Disneyland Park, ‘s werelds beroemdste themapark en het meest bezochte amusementspark staat natuurlijk bovenaan je lijst van Anaheim bezienswaardigheden. De in 2019 geopende Star Wars attractie scoort goede reviews en is ongekend populair, ook bij niet Star Wars fans. Zorg dat je een Fast Pass voor Disney aanvraagt, waardoor je langs alle wachtrijen loopt. Ook Knott’s Bert Farm, een themapark in western-style mag je niet missen. Wandel door een unieke stad waar cowboys, fotograven en de ijzersmid je vriendelijk, met bijbehorende “howdie” accent je te woord staan. Een unieke beleving voor jong & oud.

De in 2019 geopende Star Wars attractie in Disney is heel populair

De in 2019 geopende Star Wars attractie in Disney is heel populair

Een muzikaal welkom bij Knotts Berry Farm

Een muzikaal welkom bij Knotts Berry Farm

De ijzersmid in Knott’s Berry Farm

Een authentiek western straat in Knott's Berry Farm

Een authentiek western straat in Knott’s Berry Farm

Hotels in Anaheim

Naast de 113 hotels in Anaheim die je bij Booking.com kunt reserveren bieden de Disney hotels een unieke ervaring. Ontdek de accommodatie mogelijkheden met onze tips. Het Marriott en het Hilton zijn bekende en vertrouwde namen en bieden betaalbare accommodatie, een zwembad en familie kamers. Elk hotel biedt een shuttle service om naar de amusementsparken te gaan. Zo kun je je eigen auto op de parkeerplaats laten en voorkom je een (hoger)parkeer tarief bij die parken.

  • Disneyland Hotel
  • Disney’s Grand Californian Hotel
  • Disney’s Paradise Pier Hotel
Het Marriott hotel Anaheim

Het Marriott hotel

 

 

Het Hilton hotel in Anaheim

Het Hilton hotel

Eten en drinken in Anaheim

De laatste jaren zijn er vele goede restaurants geopend in Anaheim. Zo maak je een ruime keuze uit gezonde en biologische bereidde gerechten bij Cultivation Kitchen in het Anaheim Packing District. In deze wijk zijn meerdere restaurants geclusterd. De chef van Cultivation Kitchen vertelt op verzoek vol passie graag over zijn keukenbrigade en personeel en waarom ze de keuze hebben gemaakt voor biologische gerechten. Fooien worden hier bijvoorbeeld niet meer geaccepteerd. De eigenaar vindt dat het personeel een goed basissalaris en opleiding hoort te krijgen waardoor de binding met het bedrijf en de gassten groter is. Zo is het bedienend personeel niet langer afhankelijk van fooien om een goed salaris te krijgen zoals in grote delen van Amerika nog wel gebruikelijk is. Ook de wijnen die men schenkt komen grotendeels uit Californië. Wist je dat 90% van alle Amerikaanse wijnen uit Californië komt?

“From Farm to Fork”

Oprichter Dale en chef-kok Joshua zijn grote fans om de keten van boerderij-naar-vork zo klein mogelijkheid te houden. Je kunt een uitgebreid verhaal lezen over waarom zij 10% van hun wist teruggeven aan lokale projecten en waarom ze vegetarisch koken op deze pagina www.cultivationkitchen.com/our-story.

Farmers Market in Anaheim Packing District

Farmers Market in Anaheim Packing District

Iets verderop in West Center Street Promenade komen fans van zoete gerechten aan hun trekken bij House of Chimney Cakes waar de Hongaarse eigenaresse originele Kürtöskalács maakt. Dit cilindervormige dessert wordt in een oven gebakken en geserveerd met ijs of andere dips naar keuze. Ook hier weer staan organische ingrediënten hoog bovenaan het menu. Bij het Japanse Okayama Kobo bestel je koffie met groene thee pastries of met aardbeien gevulde croissants. Dit restaurant scoort een hoge 4.7 review in Google Maps.

Een zoet Hongaars gerecht bij House of Chimney Cakes

Een zoet Hongaars gerecht bij House of Chimney Cakes

Verse croissants en andere  Japanse heerlijkheden bij Okayama Kobo

Verse croissants en andere Japanse heerlijkheden bij Okayama Kobo

Bier proeverij bij Golden Road Brewing

Bier proeverij bij Golden Road Brewing

Tacos bij URBANA Mexican Gastronomy & Mixology

Blijf op de hoogte van Anaheim

5 Tips van het verkeersbureau van Anaheim

Om je verblijf in Anaheim goed te laten verlopen geeft het verkeersbureau jou de volgende 2 tips:

  • Op booking.com vind je voordelige en goede hotels
  • in Amerika is de lokale valuta dollars/USD. Zorg dat je vooraf bij het GWK wat geld wisselt, handig om fooien te geven. Creditcard worden overal geaccepteerd. Zorg dat je een VISA, Mastercard of American Express creditcard hebt.

Nog een laatste tip, vraag alvast een reisgids aan over Anaheim om in de vakantiestemming te komen!

 

 

Verkeersbureaus en VVV’s in Anaheim

Visit Anaheim

2099 S. State College Blvd.
Suite 600,
92806 Anaheim, CA
Verenigde Staten
Telefoon: +17147652800


Twitter: twitter.com/Visit_Anaheim
Facebook: facebook.com/VisitAnaheim
YouTube: youtube.com/user/VisitAnaheim
Instagram: instagram.com/VisitAnaheim
VVV Visit Anaheim logo

 

Neem contact op met Visit Anaheim

Met onderstaand formulier kun je contact opnemen met dit verkeersbureau. Vermeld altijd je e-mail adres of telefoonnummer zodat er contact met je opgenomen kan worden. Abonneer je ook op de nieuwsbrief om tips te ontvangen!

  • Schrijf je vraag in het Engels.

Kaart van Anaheim