Småland

Småland is een landschap met prachtige heuvels bezaaid met bossen, akkers en meren, in de Zuid-Zweedse regio Götaland. Een heerlijk gebied voor een fietstocht, kanotocht of een uitgebreide picknick in het gras.

Bezienswaardigheden

Tussen de prachtige natuur zijn typische Zweedse bezienswaardigheden te vinden. Van kleurrijke houten kerken tot een houten dorp. Beleef Småland op zijn best.

Eten & Drinken

In Småland zijn talloze cafés en restaurants te vinden. De redactie heeft een aantal lekkere adressen voor jou op een rij gezet:

Kunst & Cultuur

Kunst & Cultuur in Småland Småland staat bekend om zijn bijzondere handwerken en design. In het hele gebied ontmoet je kunstenaars en ontwerpers en zijn er veel musea te vinden. Daarnaast is ‘De wereld van Astrid Lidgren’ een waar paradijs voor het hele gezin. In het koninkrijk van glas (Glasriket) wordt al sinds 1742 met…

Natuur

Met uitgestrekte bossen, talloze rivieren en meren en de typische rode huizen ziet Småland er uit als het symbool van Zweden.

Overnachten

Småland heeft een prachtige natuur en is daarom de ideale bestemming voor kampeerliefhebbers. Naast de mooie natuur hebben de campings ook leuke speelplaatsen voor kinderen.

Sport & Vrije tijd

Geniet met het hele gezin van een van de bijzondere activiteiten in Zweden. Van een Elandsafari tot een cowboy en indianen paradijs. Voor jong en oud is er veel te doen in deze prachtige regio.

Rode huisjes in Gento Gard

Rode huisjes in Gento Gard

Småland is bekend omdat de Zweedse schrijfster Astrid Lindgren uit deze streek komt. Zij is de bedenker van Pipi Langkous.

Bezienswaardigheden in Småland

Neem een kijkje in de houten kathedraal in Habo, één van de meest opmerkelijke houten kerken van Zweden. Ook een bezoek aan de unieke kleurrijke houten stad Eksjö is een beleving om nooit te vergeten. Bekijk meer bezienswaardigheden in Småland. Daarnaast staat Småland bekend om bijzondere kunstwerken en het museum over de wereldberoemde Astrid Lidgren, de schrijfster die bekend werd met haar verhalen over Pipi Langkous.

Een Pipi Langkous voorstelling

Een Pipi Langkous voorstelling

Culinair genieten in Småland

Geniet van heerlijke verse vis uit de meren van Småland bij BolmenFisk in Hamnede. Ben je meer een vleesliefhebber? dan ben je bij de sfeervolle Lagerlunden Bistro & Bar in Kungsgatan aan het juiste adres. Bekijk meer restauranttips. https://verkeersbureaus.info/eten-drinken-smaland/

Tip van het verkeersbureau: Bewonder het circus dat van juli tot augustus elke avond om 19:00 in de grote tent op het terrein een voorstelling geeft. Voor slechts 70 Zweedse kronen heb je al een kaartje.

Hotels in Zuid Småland

Vergaap je in dit indrukwekkende design hotel Kosta Boda aan de met tal van handgeblazen kunstwerken, van de hal tot aan het zwembad overal vind je de gekleurde pracht.

Zelfs in het zwembad vind je glas

Zelfs in het zwembad vind je glas

Waan je in een onderwaterwereld in de glasbar, geniet in het restaurant van het uitgebreide buffet of ontspan in de rustgevende en mooie spa en wellness van het hotel. In de rest van de omgeving van Kosta zijn nog tal van andere mogelijkheden voor vermaak; van winkelen tot genieten van de rustgevende natuur.

een glazen hangmat in Kosta Boda

een glazen hangmat in Kosta Boda

Ga je graag kamperen? Bekijk de campings in Småland.

Blijf op de hoogte van Småland

Blijf op de hoogte van Småland met onze onze inspirerende nieuwsbrief vol Småland tips!

Verkeersbureau van Småland

Bekijk de Verkeersbureaus en VVV in Småland

Vliegtickets naar Småland

Zowel KLM als andere vliegmaatschappijen vliegen naar de luchthaven Malmo. Op verkeersbureaus.info vindt u voordelige vliegtickets en vliegaanbiedingen naar Växjö (VXO). Bekijk de ticket aanbiedingen!

Kaart van Småland

[google-maps width=574 height=400]