Beleef sportieve activiteiten in Valencia, in eigen land of in de jungle

Ontdek nieuwe sporten, ga op avontuur of woon een sportevenement bij in het buitenland. Zo beleef je een bestemming op een geheel nieuwe manier. Bezoek dit najaar Valencia, een Europese sportstad bij uitstek. Belize is steeds populairder voor een actieve vakantie. Nederland heeft dit najaar een primeur op het gebied van sport. Lees snel verder.

Sportieve activiteiten in Valencia

Sportieve activiteiten in Valencia

Spaanse sportevenementen in Valencia

Valencia is de ideale bestemming om te sporten in de open lucht. De stad staat bekend om de Trinidad Alfonso halve marathon en het Circuit 5K dat plaatsvindt in de 10 km lange Jardí del Turia in het centrum.

Marathon van Valencia

Marathon van Valencia

De ligging aan zee maakt het ook een geweldige stad voor watersporten. De Copa de la Reina wordt georganiseerd door de Koninklijke Zeilvereniging en de Valencia Boat Show vindt plaats in Marina de Valencia. Elk jaar verzamelen de beste coureurs zich voor de MotoGP Grand Prix. Het Circuito de Ricardo Tormo is ook een populaire sport attractie dichtbij de stad. Bezoek het voetbalstadion Mestalla van Valencia CF of Estadi Ciutat van Levante UD. Bezoek ook het sportcomplex van Fonteta de Sant Lluis en thuisbasis van de Valencia Basket Club. Vergeet niet op donderdag en zaterdag een bezoek te brengen aan de Calle Pelayo. Hier kun je kennis maken met “trinquete”; een Valenciaans balspel bij uitstek. Tot slot, huur een fiets. Je kunt heerlijk veilig fietsen door Valencia.

Tip: huur een fiets in Valencia

Deze sportevenementen vinden plaats in het najaar:

  • Olympische triatlon: 8 en 9 september 2018
  • Halve marathon: 28 oktober 2018
  • MotoGP Grand Prix Valencia: 16, 17 en 18 november 2018
  • VLC Boat Show: 31 november t/m 4 december
  • 10K Marathon: 2 december 2018

Plan je bezoek aan Sportief Valencia en lees de tips van het Verkeersbureau van Valencia..

Valencia Grand Prix

Valencia Grand Prix

 

De Werelddeal weken van KLM zijn er weer en gelden tot maandag 24-09-2019. Ook vliegtickets naar Valencia boek je voordelig vanaf €99.

 

Kom naar de 1e kindermarathon van Nederland

Madurodam organiseert de 1e stadsmarathon voor kinderen. Madurodam is oorspronkelijk op schaal 1:25 gebouwd, en om de marathon voor iedereen haalbaar te maken is de afstand met dezelfde schaal gereduceerd. Eén rondje is dus maar 1,69 kilometer. De Madurodam Marathon vindt plaats op 7 oktober 2018. Lees hoe je meedoet of de deelnemers toejuicht.

 

 

Sporten in de jungle van Belize

Ga op avontuur en maak in de jungle een grottentocht in het spoor van de Maya’s. Verken de watervallen van Hidden Valley; een vallei vol watervallen en naaldwouden. Voor de kust van de eilanden van Belize maak je prachtige snorkeltochten. Lees hoe de ontspannend de sportieve en luxe reis van Harmke verliep.

 

Laat je inspireren voor jouw volgende trip

Ontvang elke week een e-mail met ideeën voor jouw volgende reis. Elke week een thema update over Nederland, Europa en een ver-weg bestemming om jou te inspireren.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Naam

Comments are closed.