Dwaal door de jungle van beautiful Belize

Belize kent parelwitte zandstranden, turquoise wateren, eindeloze naaldbossen en onafzienbare jungle. Harmke vloog op Belize-City en startte haar rondreis op het eiland Ambergris Caye − Madonna’s La Isla Bonita. Vervolgens zakte ze af naar het midden en zuiden van het land. Ze ging snorkelen bij het Belize Barrier Reef, zwom onder watervallen en trad in de voetsporen van de Maya’s.

Barefoot luxury bij Portofino

Het piepkleine vliegtuig van Tropic Air vliegt ons over een turquoise zee van Belize-City naar het eiland Ambergris Caye, Madonna’s La Isla Bonita. Een bootje brengt ons vervolgens van hoofdstadje San Pedro naar boetiekresort Portofino verderop aan de kust. Het is het resort van het Nederlands-Vlaamse echtpaar Jan en Sandra van Noord. ‘Barefoot luxury’ is de term die ze graag hanteren voor de mooie cottages aan het parelwitte zandstrand. We dineren aan zee met kreeft en op de bedden zijn bloemblaadjes gestrooid. De volgende dag gaan we het water op met duikinstructeur Richard. Het Belize Barrier Reef ligt hier namelijk pal voor de deur, het grootste koraalrif ter wereld na The Great Barrier Reef in Australië! We zien schildpadden, haaien, clownvisjes, roggen, barracuda’s en weelderig koraal.

Hemelbed bij Victoria House

Nog een topresort op Ambergris Caye is Victoria House. Ook dit resort ligt weer aan een werkelijk hagelwit zandstrand met wuivende kokospalmen. Een deel van Victoria House is in koloniale stijl gebouwd, een ander deel is moderner. Alle suites zijn echter even fris en verzorgd, die van mij heeft een hemelbed. Victoria House heeft een heerlijke spa, gebouwd in Caraïbische stijl met een vleugje koloniale chic. De spa biedt keuze uit meer dan 36 behandelingen, waaronder facials met producten van het merk ilike Organic Skin Care. Tijdens het verblijf genieten we van de fijne massages met kokosolie. Waar we ook van genieten is het inpandige restaurant met zijn voortreffelijke wijnkaart en heerlijke lime chicken soup met avocado! Als dessert is er onder meer vloeibare chocoladetaart.

 

Lees ook dit artikel: Laat Harmke je inspireren

 

Jungletocht bij Caves Branch

Belize ligt aan de Caraïbische Zee en heeft bergen, mangroves, riffen en honderden eilandjes, waaronder Ambergris Caye. Terug op het vaste land brengt een chauffeur ons naar jungle lodge Caves Branch, verborgen in het oerwoud. De rit voert langs Belize’s hoofdstad Belmopan alias de Garden City. Uitbundige tropische vegetatie omringt ons bij Caves Branch, waar we slapen in comfortabele Tree Top Houses. Er is op het terrein een botanische tuin vol unieke orchideeën. Caves Branch organiseert avontuurlijke excursies, zoals een intensieve grottentocht in het spoor van de Maya’s. Bij terugkomst van de 5 uur durende tocht lonkt het zwembad. De Maya’s zijn overal in Belize geweest. Caracol op de grens met Guatemala is Belize’s grootste Maya-tempel.

Watervallen van Hidden Valley

Hidden Valley is een vallei vol naaldwoud en watervallen. Mountain Pine Ridge Forest Reserve vormt de gateway naar deze vallei. We logeren hier in Hidden Valley Inn, letterlijk een hideaway. We worden welkom geheten met verse kokosnoten met een rietje en krijgen een gevulde picknickmand mee als we gaan zwemmen onder de watervallen. De mooiste is Butterfly Falls, neerstortend in een kom tussen de rotsen. We zijn omringd door de natuur en horen alleen de tropische vogels en het kletteren van het water. Ook dartelen er blauwe vlinders rond, Blue Morpho’s. Het is heerlijk zwemmen in het koele water. De hoogste waterval in deze vallei is King Vulture Falls (300 meter). Deze is alleen van een afstandje te bewonderen. “Don’t go beyond this point” staat er op een bordje.

Ultieme luxe op schiereiland Placencia

Na de parelwitte stranden van Ambergris Caye, de jungle van Caves Branch en de bossen bij Hidden Valley volgt het strandleven op schiereilandje Placencia, een smalle landtong in het zuidoosten van Belize. Ooit was Placencia een visserseiland, nu staan er prachtige hotels zoals Chabil Mar, bestaande uit luxueuze villa’s die zijn omgeven door bougainville, mango- en cashewbomen. Bij zonsopkomst vlij ik me in de hangmat op het balkon met uitzicht op zee. We stappen vandaag aan boord van jacht Tropical Adventure van Captain Young voor een snorkeltocht naar de Silk Cayes, drie piepkleine eilandjes. Voor de lunch meren we aan bij het al even piepkleine eilandje Hatchet Caye. We proeven er Lionfish ofwel koraalduivel. Onderwijl scheren pelikanen laag over het turquoise water.

Brulapen bij Copal Tree Logde

Het ‘toetje’ van de reis is ecolodge Copal Tree. Vanaf Placencia vliegen we naar Punta Gorda in het zuiden van Belize. Vanuit de lucht is te zien hoe ongekend ongerept het land is. We vliegen over palmenrijke eilandjes en dichtbegroeid regenwoud. Een chauffeur brengt ons met zijn groene jeep naar de lodge diep in het oerwoud. Onze suites hebben stunning views op het regenwoud. Ook de infinity pool op de heuveltop biedt uitzicht op de onafzienbare jungle. In de diepte stroomt de rivier Rio Grande. De barman mixt farm fresh cocktails, terwijl wij ons over de lijst met activiteiten buigen: paardrijden, kanoën, vogels spotten. Op het menu staat vandaag Rio Grande-snoek. Heerlijk! Midden in de nacht klinkt een angstaanjagende geluid. Het zijn brulapen. Welkom in de jungle!

 

 

Met dank aan: www.belizehotels.org

 

 

Elke maand de fijne tips van Harmke ontvangen?

Wil jij gratis elke maand deze en andere plekken ontvangen die Harmke heeft bezocht? Laat je e-mailadres achter en krijg elke maand als eerste de insider tips in je mailbox. En Harmke stuurt geen spam!

Naam

 

Comments are closed.