Eerste kindermarathon van Nederland is een feit

Zoë (9) en Lucas (12) gaven gisteren het startschot voor de Madurodam Marathon, de eerste kindermarathon van Nederland. Op 7 oktober organiseert Madurodam – na wereldsteden als New York, Amsterdam en Rotterdam – haar eigen stadsmarathon. Maar dan wel op een manier die bij de Haagse topattractie past: voor en door kinderen, voor iedereen toegankelijk én voor een goed doel. De opbrengsten van de loop gaan naar de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK). De Madurodam Marathon is dé marathon zonder drempels: ieder kind, ook minder valide kinderen, kunnen een sportprestatie van formaat neerzetten!

Net als bij andere stadsmarathons wereldwijd draait het bij de Madurodam Marathon om de traditionele 42 kilometer. “Het rennen van een marathon is een sportief hoogtepunt, maar onhaalbaar voor kinderen. Wij willen hen de mogelijkheid geven om ook een waanzinnige prestatie neer te zetten”, aldus Marianne Aalders, woordvoerder van Madurodam. “We hebben de afstand teruggebracht naar een voor hen haalbare duurloop: één rondje tijdens de Madurodam Marathon is 1,69 kilometer. Dat is de officiële Marathon-afstand, maar dan schaal 1:25, de schaalverhouding waarin Madurodam oorspronkelijk gebouwd is.”

 

 

Stadsmarathon zonder drempels: ieder kind kan meedoen

De Madurodam Marathon is gericht op kinderen, maar ook volwassenen mogen met hen mee rennen. Deelnemers kunnen zelf kiezen aan welke run zij mee doen, bijvoorbeeld één (1,69 km), twee (3,38 km) of drie rondjes (5,09 km). Ze kunnen in hun eentje deelnemen of samen, tijdens de speciale Duo run. Aalders: “Het kan leuker of stimulerender zijn om samen mee te doen. Of soms zelfs noodzakelijk, bijvoorbeeld omdat je niet goed kunt lopen of kunt zien. De Madurodam Marathon is niet voor niets zonder drempels: ieder kind kan meedoen! De marathon is voor renners zonder beperking, handbikes, blade runners, blindrunners, racerunners én non-runners. Je mag de marathon ook lopend afleggen. Voor kinderen die samen met een volwassene willen meedoen, omdat ze begeleiding nodig hebben of omdat het samen fijner is, hebben we een speciale Family & Friends run”, voegt Aalders toe.

 

 

De start van de Madurodam Marathon vindt plaats op het George Maduroplein, voor de entree van Madurodam. De deelnemers gaan vervolgens achter het park langs. De laatste meters leggen zij af door Madurodam zelf, met als hoogtepunt de finish middenin het park. “Iedere stadsmarathon heeft een iconische plek als finish. De Madurodam Marathon overtreft dit: je loopt langs alle iconen van Nederland en finish met letterlijk heel Nederland aan je voeten. Wie wil dat nou niet na zo’n prestatie?”

Door de Madurodam Marathon wint ieder kind

De Madurodam Marathon is niet alleen leuk om mee te doen, maar helpt ook andere kinderen. Het is één van de evenementen die Madurodam jaarlijks organiseert om kinderen in staat te stellen verbinding te maken met een ander, en er voor anderen te zijn. Ieder jaar zijn er in Nederland ruim 10.000 kinderen die niet naar school kunnen vanwege een handicap, en daardoor ook geen onderwijs krijgen. De marathon van Madurodam is een fondsenwervende loop: de deelnemers gaan hun beste beentje voorzetten voor het project ‘Samen naar School’ van NSGK. Dit project geeft de keuze om kinderen met een (zware) handicap om ook naar een reguliere school te laten gaan. Zo wint uiteindelijk ieder kind!

Schrijf je nu in!

De Madurodam Marathon vindt plaats op 7 oktober 2018. De deelnemers zullen gespreid starten vanaf 14:00 uur. Inschrijven voor de Madurodam Marathon kan via de website. De inschrijvingskosten zijn 25 euro per deelnemer. Voor iedereen die zich voor 19 september inschrijft geldt een ‘early bird’-tarief van 20 euro per deelnemer. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus wees er snel bij!

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.