Vervoer in Valencia

vervoer-icoon-verkeersbureaus
Kies voor je vervoer in Valencia voor de metro, tram of fiets. Een taxi houd je makkelijk aan op straat en is niet duur. Vanaf de luchthaven pak je eenvoudig direct de metro naar het centrum van de stad.

Met de metro vanaf aeropuerto de Valencia naar het stadcentrum

Met de metro vanaf aeropuerto de Valencia naar het stadcentrum

Vliegen naar Valencia

En zijn maar liefst 32 vluchten per week naar Valencia. Er is dus altijd een voordelige vlucht naar Valencia te vinden. Vanaf Schiphol vliegen zowel KLM, Transavia als Vueling naar VLC Airport. Je goedkope ticket Eindhoven-Valencia koop je bij Transavia of Ryanair. En tot slot voor de mensen die graag een ticket-aanbieding Rotterdam-Valencia willen zoeken, die doen dat op de Transavia website.

Fietsen

Spring op de fiets die je huurt bij BajaBikes, de bekendste fietsverhuurder onder Nederlanders en leer Valencia op z’n Hollands kennen. Door het groene park, waar de voormalige rivier stroomde is het uitstekend fietsen en heerlijk koel. Je fiets dwars door de stad waardoor vele bezienswaardigheden gemakkelijk te bereiken zijn. Van het centrum naar het park van kunst en wetenschap en zelfs door naar het strand. Voor een goed beeld en de verhalen uit de geschiedenis van de stad ga je mee op tour met een van de gidsen van Baja bikes Valencia. Elke dag vertrekt er een Nederlandse gids die je graag alle ins en outs vertelt en dat allemaal in onze eigen taal.

Huur een fiets in Valencia met Valenbisi

Huur een fiets in Valencia met Valenbisi

Bus Turistic

Stap op verschillende plekken door de stad op de rode Bus Turistic. En rij de rode route door het Historische centrum en/of de blauwe route richting de haven. Onderweg vertelt de audio guide je alles wat je moet weten over de stad en haar bezienswaardigheden. Bij alle belangrijke bezienswaardigheden stap je gemakkelijk uit om het museum of de omgeving van dichtbij te bekijken. Om de tour daarna weer te vervolgen als de volgende bus weer voorbij komt. Een mooie manier om een duidelijk overzicht te krijgen van de stad en om je gemakkelijk te verplaatsen. Een busticket is de hele dag geldig en kost slechts €17 inclusief koptelefoon voor de audioguide.

Taxi

Taxi’s rijden er volop in Valencia en hanteren meestal een redelijke prijs. Vanaf het zakendistrict naar het centrum is ongeveer 6 euro. Iets verder door naar het strand en je betaalt maximaal 12 euro.

Metro

Pak de metro wanneer je je wilt verplaatsen buiten het centrum om. De metro gaat niet door het oude centrum. Een andere manier van verplaatsen is de reguliere bus. Beide zijn te gebruiken met een VLC city pas. Deze schaf je eenmalig aan voor bijvoorbeeld 24 uur vrij reizen. Daarnaast krijg je vele kortingen bij onder andere winkels en musea.

Het metro netwerk van Valencia is handig

Het metro netwerk van Valencia is handig

Het metro kaartje in Valencia

Het metro kaartje in Valencia

Trein

Vanaf andere Spaanse steden kun je met de AVE, hoge snelheidstrein naar Valencia reizen.

Het treinstation Del Norte in Valencia

Het treinstation Del Norte in Valencia

Bij echte ouderwetse loketten koop je een treinkaartje voor de “cercania’s”; treinen die je naar dichtbij gelegen steden brengen.

Treinloket in Estacio del Norte

Treinloket in Estacio del Norte

de AVE is de hogesnelheidstrein van Spanje

de AVE is de hogesnelheidstrein van Spanje