Overal ter wereld vind je de Hollandse tulp

Waar ga jij deze lente de tulpen bekijken? In Nederland staan miljoenen tulpenbollen in bloei en kun je op een groot aantal plekken tulpen beleven, bijvoorbeeld in de Keukenhof, in Amsterdam of doe een tulpen tour met de fiets. Ook buiten Nederland fleuren verschillende steden op door tulpen. Zo vind je tulpen langs de oevers van het meer van Genève, en zelfs in het Canadese Ottawa.

Tulpenvelden

Elk jaar stuurt Nederland 10.000 bloembollen naar Ottowa

Wist je dat Ottawa elk jaar opnieuw opfleurt door Hollandse tulpen vanwege de historische banden? Tijdens de Tweede Wereldoorlog boden de Canadezen koningin Juliana en haar familie bescherming. Ook werd Prinses Margriet in 1943 in het Ottawa Civic Hospital geboren, waar de kraamafdeling tijdelijk door de Canadese regering als Nederlands grondgebied werd verklaard. Prinses Juliana bedankte de Canadezen met maar liefst honderdduizend tulpen, waarna deze bloem het symbool werd voor de kameraadschap tussen Canada en Nederland. Daarom stuurt het Nederlands Koningshuis elk jaar als dank 10.000 bloembollen. De tulpen staan in bloei tijdens het Canadian Tulip Festival. De beste plaatsen om dit te aanschouwen zijn het Major’s Hill Park en het Commissioners Park. Lees hier meer over Ottawa en het Canadian Tulip Festival.

Tulpen in Ottowa

Tulpen in Ottowa

Tulpen en wijn aan de oevers van het meer van Genève

Elk jaar fleuren in de lente de oevers van het meer van Genève op door kleurrijke tulpenvelden. Bij Morges bezoek je gratis het jaarlijkse tulpenfestival. Parc de l’Indépendance, waar het tulpenfestival georganiseerd wordt, is een historische plek waar je ook verschillende monumenten kunt bezichtigen. Morges ligt prachtig aan het meer van Genève en biedt uitzicht op de omringende bergen. In de omgeving van Morges vind je de wijngaarden van Lavaux. Deze staan om de unieke locatie en geschiedenis. Niet voor niets vind je ze dan ook op de UNESCO werelderfgoedlijst. Een bezoek aan het tulpenfestival in Morges is goed te combineren met een bezoek aan Genève of Lausanne. Lees meer over Genève.

Meer dan 300 verschillende tulpensoorten transformeren in april het Parc de l’Indépendance tot een kleurrijk natuurschouwspel.

Meer dan 300 verschillende tulpensoorten transformeren in april het Parc de l’Indépendance tot een kleurrijk natuurschouwspel.

De mooiste tulpen vind je in Zuid- én Noord-Holland

Beleef de tulpen tijdens de 69e editie van de Keukenhof waarvoor maar liefst 7 miljoen bollen werden geplant op het landgoed bij Lisse in Zuid-Holland. In Noord-Holland bezoek je lokale ondernemers met de authentieke tours van Tulip Tours waarbij je alle ins & outs leert over het productieproces van Noord-Hollandse tulpen. Ook Amsterdam fleurt op door de tulpen. Het Tulp Festival 2018 stuurt je op ontdekkingsreis door alle stadsdelen, te voet of per fiets langs de 85 locaties van het festival. Met fietsjournalist Bert Sitters fiets je door de bollenstreek vanaf startpunt Hillegom in het fietsrondje van april.

Met Tulip Tours de tulpenvelden bezoeken

Met Tulip Tours de tulpenvelden bezoeken

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.