Een tulpenlint van Amsterdam Noord tot Zuidoost en van Oost tot Nieuw-West

‘Een tulp voor iedere Amsterdammer’ is het motto van het Tulp Festival 2018, dat de hele maand april (of zolang de tulpen bloeien) het Amsterdamse straatbeeld opfleurt van Noord tot Zuidoost en van Oost tot Nieuw-West. Tulp Festival stuurt je op ontdekkingsreis door alle stadsdelen. Een wandeling of fietstocht langs de 85 locaties is een prachtige manier voor Amsterdammers en bezoekers om de hoofdstad op een verrassende manier te verkennen.

Veel nieuwe locaties

Honderdduizenden tulpen in potten en in de volle grond zorgen in april en mei voor een kleurrijk ‘lint’ dwars door de stad. Tulpen in honderden soorten en alle kleurschakeringen domineren (winkel)straten en pleinen en verlevendigen bruggen, perken en parken. Tulp Festival Amsterdam is uitgebreid met tal van nieuwe locaties. Vanaf de Dam naar de Sloterplas markeren fraaie tulpenvariaties de route ‘Van Paleis tot Plas’. In Zuidoost geven tulpen in de Amsterdamse Poort extra kleur aan het 50-jarig bestaan van de Bijlmer. Nieuw zijn ook tulpenpresentaties op verschillende NS-stations en GVB-metrostations. Deelnemende hotels en musea stellen hun speciaal ontworpen tulpentuinen open voor bezoekers. Zo verbindt Tulp Festival de stad, bedrijven, bewoners en bezoekers.

 

 

Een informatieve gids met routekaarten geeft alle details over deelnemers, locaties en tulpensoorten. De gids is vanaf 31 maart verkrijgbaar bij deelnemende organisaties. Volg het nieuws en actuele gegevens over de bloeiperiodes gedurende het festival via de website www.tulpfestival.com, Facebook: tulpfestivalamsterdam en Instagram: @tulpfestival.

 

 

Deelnemers Tulp Festival 2018

Amstelveenseweg, Amsterdam Tulip Museum, Amsterdamse Poort, Andaz Amsterdam, Beurs van Berlage, Bijenkorf, Cornelis Schuytstraat, Conservatorium Hotel, Cromhouthuis, De Vergulden Eenhoorn, Doubletree by Hilton-Centraal, EYE, GVB, Gelderlandplein, Hermitage Amsterdam, Hilton Amsterdam, iBulb, ING, KIT, Lloyd Hotel, Museum Van Loon, Museum Willet-Holthuysen, Mövenpick Hotel, NEMO Science Museum, NS/ProRail, Nuon , Paleiskwartier, Passengers Terminal Amsterdam, Port of Amsterdam, Pulitzer Hotel, RAI Amsterdam, Rederij Plas, Rijksmuseum, Sloterplas, Sofitel Legend The Grand Amsterdam, Stadsdeel Centrum, Stadsdeel Nieuw-West, Stadsdeel Noord, Stadsdeel West, Stadsdeel Zuid, Stadsdeel Zuidoost, Stromma, Van Eesteren Museum, Van Gogh Museum, Vondelpark, Waldorf Astoria Amsterdam, Winkelcentrum Oostpoort, Zuidas.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.