Dit zijn de populaire citybreak bestemmingen van 2018

Tegenwoordig is een city break een ruim begrip. Met de lage tarieven van vliegtickets vlieg je zo voor een paar dagen naar Amerika om tax-free je kledingkast te vernieuwen. Of je gaat met de ICE-trein naar Frankfurt in het Duitse Hessen voor natuur en de sprookjes van de gebroeders Grimm. Zoek je cultuur en een weekendje weg? In Den Haag start een tentoonstelling van de Duitse kunstenaar Thorsten Brinkmann over de (mis)match tussen ons lichaam en de objecten die ons omringen. Inspiratie genoeg!

Klaar voor de lente in Minneapolis

Shoppen in Minnesota betekent malls bezoeken. De Mall of America is een van de meest bezochte bestemmingen in de Verenigde Staten want je betaalt geen belasting op kleding en schoenen in Minnesota. Een goede reden voor een citytrip naar Minneapolis. Zowel KLM als Delta Airlines hebben meerdere vluchten per week vanaf ongeveer €700. Met een hotelovernachting in het gloednieuwe JW Marriott hotel zit je direct bij het winkelcentrum. Via deze link kun je gratis voor $5.000 aan kortingsbonnen krijgen.

Tax free winkelen

Sprookjes in Hessen

Hessen ligt in het midden van Duitsland en de hoofdstad Wiesbaden is bij vele Nederlanders wel bekend. Ook Frankfurt kent iedereen. Met de snelle ICE trein reis je in minder dan 4 uur comfortabel naar Hessen. Tijdens je citytrip ontdek je de wijncultuur, uitgestrekte natuur en sprookjesachtige kastelen die zo uit de verhalen van de Gebroeders Grimm lijken te komen.

Geniet van lokale wijnen uit de Rheingau in Hessen

Geniet van lokale wijnen uit de Rheingau in Hessen

Een weekendje weg naar Den Haag

Den Haag is voor de meeste Nederlanders in een uur te bereiken. Vanaf 31 maart vind je in het Gemeentemuseum Den Haag een tentoonstelling van de Duitse kunstenaar Thorsten Brinkmann. Te zien zijn meer dan 60 werken met een overkoepelend thema: “de (mis)match tussen ons lichaam en de objecten die ons omringen”. Een interessante expositie. De werken van Thorsten Brinkmann waren eerder al te zien in Berlijn, New York, Dublin en Hamburg en zijn werk is aangekocht door onder meer International Center of Photography in New York, The Andy Warhol Museum, Hamburger Kunsthalle en Museo National de San Carlos.

Thorsten Brinkmann, Donna Delle, 2008, collectie Gemeentemuseum Den Haag


Blijf je een nachtje slapen? Onze tip voor een hotel is het Ibis Den Haag City Center. Comfortabele bedden, moderne inrichting en gratis WiFi. In samenwerking met Gemeentemuseum Den Haag verloten we 2 gratis toegangskaarten.

Vertel ons, in minimaal 10 woorden waarom jij 2 kaarten wilt winnen voor Gemeentemuseum Den Haag.

 

Comments are closed.