Naar deze bestemmingen reis je veilig met kinderen

Als gezin samen aan yoga doen en veilig de wereld rond reizen. Klinkt dat niet als muziek in je oren? Geniet van quality time én ga op veilig op reis met kleine kinderen naar deze bestemmingen. Lees meer over kindvriendelijke reisorganisaties en de tips van een expert.

The Traveling Yoga Family reist veilig de hele wereld rond

De familie Van Kooij woont na een periode van bijna 10 jaar reizen in Chili. Hier doen zij mee aan het televisieprogramma “Helemaal het einde”, waarbij ze een jaar lang gevolgd worden door een Nederlandse cameraploeg. Ze hebben hun reiservaringen over het rond de wereld reizen met een gezin gebundeld in het boek The Traveling Yoga Family.

 

 

Solo op reis met kleine kinderen met een veilig gevoel

De trend ‘Solo traveling’ is steeds populairder onder jonge vakantiegangers die er in hun eentje op uit gaan om tot rust te komen of om ‘solo’ de wereld te ontdekken.

 

 

Chitra Stern, oprichter van Martinhal Family Hotels & Resorts uit Portugal, deelt haar tips voor de beste quality time met je kinderen zonder je zorgen te maken over de veiligheid van de kleintjes.

Kies voor de meest kindvriendelijke en veilige reisorganisaties van Nederland

Wist je dat vakantie-mascottes bij veel reisorganisaties een belangrijke rol spelen? En dit niet alleen in het animatieprogramma. Met de “Kids VakantieMascotte van het Jaar Verkiezing” worden deze mascottes in de schijnwerpers gezet. De strijd tussen tientallen Nederlandse touroperators om de felbegeerde Kids Vakantieaanbieder van het Jaar Awards 2018 te winnen is gestart. De competitie bepaalt wie de meest kindvriendelijke en veilige reisorganisaties van Nederland wordt.

Vakantieaanbieder van het Jaar Awards 2017

Hanita geeft tips over veilig reizen met kinderen

Hanita werkt bij een van de grootste reisorganisaties van Nederland. Zij organiseren reizen voor het hele gezin. Hanita deelt haar ervaring over veilig reizen met kinderen.

Welke bestemmingen staan in jouw top 3 om te bezoeken met kinderen?
Italië, Spanje, Frankrijk, Griekenland en Turkije. Deze bestemmingen worden vaak bezocht door families met kinderen omdat er een groot aanbod van accommodaties gericht op kinderen is in deze landen.’

Welke aspecten zijn van belang wanneer je veilig wilt reizen met kinderen?
‘Het is van belang dat ouders/verzorgers zich goed inlezen voordat zij een vakantie boeken. Elk land heeft een eigen cultuur en je wilt hier natuurlijk respectvol mee omgaan. Hiernaast is het belangrijk dat je je kinderen voorbereid op wat ze gaan zien en beleven en wat er anders is in het vakantieland in vergelijking met huis. Ook moet je ervoor zorgen dat je de juiste documenten in bezit hebt, bijvoorbeeld als je als single parent reist. Zo komt het nog wel eens voor dat verzorgers/grootouders/andere familieleden willen reizen met minderjarige kinderen zonder hun ouders. Hiervoor is een handtekening nodig van beide ouders. Zorg er voor dat dit geregeld is voordat je op reis gaat i.p.v. dat je op Schiphol staat met een formulier zonder handtekeningen.’

Waar moet een familievakantie aan voldoen volgens jou?
‘Er moeten verschillende mogelijkheden aanwezig zijn voor kinderen om zich te vermaken. Denk aan glijbanen, acitiviteiten in en om het hotel, een miniclub met mascottes voor de allerkleinsten maar ook eten op het buffet waar kinderen dol op zijn.’

Welke reisorganisaties hebben het beste vakantieaanbod voor gezinnen met kids?
‘Uiteraard Neckermann Reizen. We bieden onder andere SunConnect hotels waar we volledig ingericht zijn op gezinnen met kinderen. Met Lollo en Bernie voor de jonge kinderen maar ook voldoende games voor de wat oudere kinderen & tieners. Deze leeftijdscategorie geldt van de allerkleinsten tot ongeveer 16 jaar. Tieners van boven 16 jaar willen vaak niet meer in een hotel met jonge kinderen zitten en kiezen er dan voor om naar onze hotels met een minimale leeftijd van 17 jaar te gaan.‘

Organiseert Thomas Cook speciale reizen met kinderen? Zo ja, hoe zien deze eruit?
‘Wij organiseren geen speciale reizen met kinderen maar we hebben wel hotels die volledig ingericht zijn op kinderen. Met een wijd aanbod aan glijbanen, speciaal kinderentertainment en kinderbuffetten.’

Is er een speciaal nummer dat mensen kunnen bellen als ze vragen hebben of als er medische problemen zijn?
‘Wij beschikken over een 24/7 begeleiding tijdens de vakantie via onze connected service zodat wij altijd kunnen inspringen wanneer dit gewild of nodig is.’

Wat zijn de meest bezochte landen voor families met kinderen?
Spanje, Frankrijk, Italië, Turkije en Griekenland.’

Wat is een fijne bestemming om quality time met het gezin te besteden binnen Europa?
‘Ik denk dat dit heel persoonlijk is omdat voor de een het bezoeken van een stad met culturele hoogtepunten de ultieme vakantie met kinderen is terwijl voor de ander de vakantie uit zon, zee en strand moet bestaan. Er wordt door gezinnen met kinderen wel vaak gekozen voor accommodaties met veel faciliteiten in het hotel zoals een all inclusive camping in Frankrijk of Italië. ’

Wat is een fijne bestemming om quality time met het gezin te besteden buiten Europa?
‘Ook hier kan je kiezen om veel zelf te ondernemen of juist niet, wij bieden bijvoorbeeld voornamelijk hotels die volledig uitgerust zijn voor gezinnen met kinderen in Mexico, op Cuba en de Dominicaanse Republiek.’

Heb jij nog tips voor het reizen met kinderen?
‘Geniet vooral van alle gemakken en laat je kinderen zich lekker onderdompelen in het aanbod van het vakantieoord. Maak het jezelf gemakkelijk.’

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.