Bezienswaardigheden in Minneapolis

bezienswaardigheden-icoon-verkeersbureaus
Minneapolis, City by Nature genoemd, is de perfecte mix van natuurlijke schoonheid en stedelijke verfijning. Geen andere Amerikaanse stad heeft zowel bezienswaardigheden, een keten van meren en de machtige Mississippi rivier die dwars door de stad loopt. Lake Calhoun, het Convention Center en de Sculpture garden zijn bekende bezienswaardigheden in deze aantrekkelijke stad.

Convention Center

Convention Center

Onze tip: bekijk een aantal van de bezienswaardigheden van Minneapolis vanaf een boot in de Mississippi rivier. Ontspannen en spannend tegelijk.

Guthrie theater

Minneapolis is perfect voor theaterliefhebbers. Het Tony Award-winnende Guthrie theater werd in 1963 opgericht en is vandaag de dag de place-to-be voor iedereen met een liefde voor theater. De oprichter van Guthrie is Tyrone Guthrie. Hij wilde een theater dat minder commercieel zou zijn dat Broadway. Vandaar dat hij als eerste Shakespeares Hamlet liet zien in het theater. Guthrie overleed in 1971, maar het instituut waar vandaag te dag veel producties te zien zijn en je rondleidingen door het gebouw kunt krijgen, leeft voort. Het is tegenwoordig een nationaal gerenommeerde theater en een bekroonde culturele bestemming. Guthrie heeft 3 unieke theaters en biedt mogelijkheid op niveau te dineren. Bezoek een optreden, geniet van een spectaculair uitzicht op de Mississippi River, neem een rondleiding, bezoek de winkel of geniet van een cocktail terwijl je de van de zonsondergang geniet.

Het Guthrie theater

Het Guthrie theater

Mall of America

Mall of America is een van de meest bezochte bestemmingen in de Verenigde Staten. Met meer dan 500 winkels, restaurants en diversiteit aan attracties kun je hier een unieke shopping en entertainment beleving ervaren. Het winkelcentrum beschikt over het grootste overdekte pretpark in de Verenigde Staten en is een must-visit in Minnesota. Extra leuk is dat je geen belasting hoeft te betalen op kleding en schoenen.

Klik en shop met korting in de Mall of America

Klik en shop met korting in de Mall of America

Attracties in de Mall of America

Attracties in de Mall of America

 

Dit zijn de hotspots van Minneapolis

Download nu handige tips over Minneapolis. Alleen vandaag gratis te downloaden!
  • Hidden

 

Mill City Museum

Het museum biedt bezoekers van alle leeftijden de mogelijkheid om meer te weten te komen over de geschiedenis van de meelindustrie, de rivier en de stad Minneapolis.

Neem een rit terug in de tijd bij het Mill City Museum. In de restanten van wat ooit ’s werelds oudste meelfabriek is geweest, vind je vandaag de dag het Mill City Museum. Het museum biedt de kans om een kijkje te nemen in de meelindustrie en de impact die het op de stad heeft. Bezoekers kunnen de rijke geschiedenis verkennen en deelnemen aan het verhaal van dit deel van Minneapolis. Bak demonstraties, een Flour Tour, vers brood proeven en een modelmolen bekijken met een geweldig uitzicht op de St. Anthony Falls en de Stone Arch Bridge. Vergeet niet de film ‘Minneapolis in 19 Minutes Flat’ te bekijken. De film laat je zien hoe de stad zich ontwikkelde door de meelindustrie.

Stone Arch Bridge

Stone Arch Bridge

Walker Art Center & Minneapolis Sculpture Garden

Het Walker Art Center is een begrip in de internationale kunstscène. Het museum voor hedendaagse kunst (contemporary art) is in 1879 gesticht door Thomas Barlow Walker en omvat werken van kunstenaars als Yoko Ono, Andy Warhol en Roy Lichtenstein. Ooit begonnen als een privé collectie is het Walker Art Center uitgegroeid tot een internationaal erkend instituut. Het museum is geopend op dinsdag – zondag van 11.00 tot 17:00 en op donderdag tot 21:00.

Walker Art Centre

Walker Art Centre

Minneapolis Sculpture Garden

Het kroonjuweel van het parksysteem verenigt 2 van Minnesota’s meest gekoesterde bronnen – de parken en het culturele leven. Sinds de opening in 1988 heeft de Minneapolis Sculpture Garden tuin miljoenen bezoekers verwelkomd, met meer dan 40 werken uit de collecties van Walker Art Center, waaronder de iconische Spoonbridge and Cherry. De samenwerking tussen het Walker Art Center en het Minneapolis Park & Recreation Board, zorgt ervoor dat de tuin een gratis must-see bestemming is voor bezoekers van alle leeftijden. Open 365 dagen per jaar, van 06:00 tot 12:00 uur.

Weisman Art Museum

Het Weisman Art Museum is een elegante galerij die veelal gebruikt wordt voor diners, speciale evenementen, lezingen en conferenties. Het kenmerkende gebouw is ontworpen door architect Frank Gehry. In het museum zijn meer dan 17.000 stukken te bewonderen, waaronder bijzondere keramiek, Koreaanse meubels en Amerikaanse modernistische voorwerpen. Het museum is dagelijks geopend, behalve op de maandag en tijdens nationale feestdagen. Toegang is gratis. Adres: 333 E River Road Minneapolis, MN 55455.

Minneapolis Big Build

Minneapolis ondergaat op dit moment een transformatie die de stad nog mooier, groener en meer uitnodigend maakt. Het maakt deel uit van de zogenaamde Minneapolis Big Build, een $ 2 miljard kostende transformatie van de stad die iconische nieuwe faciliteiten creëert, groene ruimten inricht, 1.500 nieuwe hotelkamers toevoegt en een verbeterde infrastructuur mogelijk maakt in het hart van de stad en zelfs daarbuiten. Of je naar de City of Nature komt om een baseball wedstrijd te bekijken, de natuur te verkennen of de wereldklasse musea te zien, je zult geraakt worden door alles wat nieuw is in de stad.

het U.S. Bank Stadium

het U.S. Bank Stadium

Segway Magical History Tours

De perfecte manier om kennis te maken met Minneapolis is per segway. Boek een Segway Magical History Tours en kom alles te weten over de geschiedenis van deze indrukwekkende stad. Tijdens de drie uur durende tour kom je onder andere langs het Guthrie theater, Mill Ruins Park, Father Hennepin Park, Hennepin Avenue Bridge, St. Anthony Main en Nicollet Boom Islands.

Met een segway de stad verkennen

Met een segway de stad verkennen

 

Download hier de officiële brochure over de USA

In samenwerking met Visit the USA, het officiële verkeersbureau van Amerika, bieden wij jou een inspirerende interactieve brochure over de USA aan. Download hem nu gratis voor je desktop, tablet en mobiel.

 

Met een segway Minneapolis verkennen

Met een segway de stad verkennen