Riksja beperkt reclame voor vliegreizen korter dan 6000 km

Per 1 juni worden alleen nog maar reizen van 14 dagen of langer actief gepromoot voor bestemmingen buiten een vliegbereik van 6000 km door Riksja Travel. Dit besluit is genomen om een minder negatieve impact op het milieu te maken.

Positieve impact

“Bij Riksja Travel geloven we dat reizen een grote positieve impact maakt op de bestemmingen, echter geeft de reis ernaar toe in veel gevallen een negatieve impact. Wij hebben ons aangesloten op het klimaatakkoord waardoor we keuzes moeten maken die soms schuren vanuit commercieel oogpunt, maar wel een groot verschil maken” zegt Fenny Koppen, CEO van Riksja Travel. “Ons nieuwe vliegbeleid is een concrete stap om onze ecologische voetafdruk te verkleinen en een voorbeeld te stellen binnen de reisbranche.”

 

 

Grens van 6000 km

Het vliegbereik van 6000 km wordt berekend vanaf de belangrijkste luchthaven van een land. Voor eenvoud en consistentie is besloten om de luchthaven van Amsterdam (AMS) als referentiepunt te nemen voor alle entiteiten in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Website

Op de website staan geen reisroutes meer voor bestemmingen buiten het bereik van 6000 km voor minder dan 14 dagen, met uitzonderingen zoals Bhutan en Belize, waar combinatiereizen noodzakelijk zijn. Kortere reizen kunnen nog steeds worden verkocht op verzoek van klanten, maar worden niet actief gepromoot via de website, advertenties of sociale media.
Dit initiatief onderstreept de ambitie om een marktveranderaar te zijn op het gebied van verantwoorde reizen en milieu-impact.

Wijzigingen in het aanbod van Riksja

Binnen 6000 km van Amsterdam

Alle Noord- en Zuid-Europese bestemmingen

 • Egypte
 • Marokko
 • Georgië
 • Jordanië
 • Oman
 • Kaapverdië
 • Oost-Canada: Montreal, Toronto, Quebec, Halifax
 • VS: New York, Boston

Buiten 6000 km van Amsterdam: Alleen reizen van 14 dagen of langer naar:

 • Sri Lanka
 • Thailand
 • Vietnam
 • Indonesië & Bali
 • Japan
 • Maleisië
 • China
 • Borneo

en de bestemmingen Cambodja, Namibië, Tanzania, Zuid-Afrika, Argentinië & Chili. Belize (uitzondering), Brazilië, Colombia, Costa Rica., Ecuador, Guatemala, Mexico. Nicaragua, Peru, Suriname, Australië, Nieuw-Zeeland, Madagaskar, Zimbabwe, Zambia, Mauritius, Seychellen, Filipijnen, West-Canada. En verder nog VS: Florida, Zuidwest, Noordwest, Hawaï, Diepe Zuiden, Nepal, Bhutan (uitzondering), Cuba en Kenia.

Riksja Travel is trots op deze nieuwe maatregel die de toewijding aan verantwoorde reizen benadrukt. “Deze stap zal een significante bijdrage leveren aan de vermindering van de milieu-impact van reizen en een voorbeeld stellen voor de industrie,’’ aldus Fenny Koppen.

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.